La consellera ha signat convenis de formació professional dual a Tarragona

Rigau: "Si hi ha un àmbit a l'educació en el qual van més juntes les paraules feina i formació és a l'FP dual"

query_builder   31 juliol 2014 08:49

event_note Nota de premsa

Rigau: "Si hi ha un àmbit a l'educació en el qual van més juntes les paraules feina i formació és a l'FP dual"

  •  La consellera d’Ensenyament ha presentat a Tarragona el cicle formatiu de grau mitjà, el primer a Catalunya, que formarà professionals en el manteniment d’instal·lacions d’aigua
  •  El Govern català trametrà al Parlament el setembre vinent la futura llei de formació professional un cop el consell tècnic ja hi ha donat el vistiplau  
Si hi ha un àmbit a l’educació en qual van més juntes les paraules feina i formació és a l’FP dual”. La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha fet aquesta afirmació aquest dimecres durant la seva estada a Tarragona i a Reus on ha signat diversos convenis de col·laboració per a la realització de la formació professional en alternança amb modalitat dual. La consellera d’Ensenyament ha destacat que aquests nous acords arriben quan tira endavant el procés de la futura llei de la formació professional que el Govern preveu trametre al Parlament el setembre vinent un cop el consell tècnic ja hi ha donat el vistiplau per a la seva tramitació.
 
Rigau ha afirmat que “és veritat que la formació professional passa per un bon moment perquè ja ningú dubta de la seva necessitat i prestigi” i en aquest sentit ha ressaltat que un exemple d’aquesta situació és el fet que la modalitat dual tindrà 4.000 alumnes a tot Catalunya el curs vinent. En aquest punt, la titular d’Ensenyament ha agraït la implicació de les empreses i ha afirmat que aquesta participació té “molt de generós perquè no solament es treballa i s’accepten alumnes que puguin ser d‘interès per a la pròpia empresa sinó perquè es col·labora, directa i indirectament, en el conjunt de la formació i la producció del país”.
 
La consellera ha estat aquest matí de dimecres primer a Tarragona, on ha formalitzat un acord amb les empreses Abgar, Comaigua i EMATSA (relacionades amb la gestió de l’aigua) que permetrà impulsar i desenvolupar el cicle formatiu de grau mitjà de Xarxes, instal·lacions i estacions de tractament d’aigua a l’Institut Pere Martell de Tarragona. Aquest centre ja oferta actualment un altre ensenyament de la família d’Energia i aigua. Rigau ha ressaltat l’oportunitat de l’acte perquè s’ha produït quan se celebra el 25è aniversari del minitransvasament de l’Ebre. El nou cicle, que es posarà en marxa per primer cop a Catalunya i neix amb 25 places, formarà professionals en el manteniment de les instal·lacions d’aigua.
 
La consellera d’Ensenyament s’ha traslladat després a Reus on ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació Clúster TIC Reus, entitat impulsada pel sector públic i liderada pel sector privat que promou la competitivitat en la cadena de valor del sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació a Reus i al Camp de Tarragona. El conveni segellat permetrà oferir el cicle formatiu de grau superior de Desenvolupament d’aplicacions web a l’Institut Baix Camp. S’ofertaran una trentena de places.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined