Protecció Civil passa a ALERTA el Pla INUNCAT per l'augment en la probabilitat de tempestes

query_builder   2 agost 2014 11:26

event_note Nota de premsa

Protecció Civil passa a ALERTA el Pla INUNCAT per l'augment en la probabilitat de tempestes

  • Fins al migdia les tempestes poden afectar sobretot a les comarques centrals de Lleida.
  • La previsió de tempestes més intenses per aquesta tarda es desplaça a les comarques de Osona, Bages, Vallès Occidental i Vallès Oriental i es manté a la Selva.
  • Es manté la previsió de pluges generalitzades arreu durant el dia d'avui.
  • Les precipitacions aniran acompanyades de tempesta i localment de calamarsa i en alguns cassos amb forts cops de vent
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) puja a fase d’Alerta el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT un cop actualitzada la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de l’episodi de pluges que pot afectar tota Catalunya de forma generalitzada. Segons les darreres informacions, respecte la darrera actualització s’amplia l’afectació de les comarques amb més probabilitat de pluges intenses cap al sud, afectant a la Catalunya Central i l'àrea metropolitana de Barcelona.
 
Segons les previsions meteorològiques, fins al migdia es manté la previsió de superació del llindar d’intensitat de pluja (20 l/m2 en 30 minuts) a les comarques de Ponent i Pirineu occidental, destacant la possible afectació a les comarques centrals de Lleida. A partir  de migdia el fenomen s'estendrà arreu i afectarà amb més probabilitat a les comarques de la Selva, Osona, Bages, Vallès Occidental i Vallès Oriental, on a més de les tempestes amb calamarsa o pedra es poden donar també cops forts de vent. A partir del vespre les tempestes quedaran més restringides al nordest del territori, a les comarques gironines, tot i que amb menor probabilitat. 
 
Registres de precipitació
Les pluges d’aquest episodi han deixat registres de precipitació importants en alguns indret:
  • Vilanova de Segrià (Segrià): 20,1 l/m2 en 30 min.
  • Algerri (Noguera): 22,4 l/m2 en 30 min.
  • Estació Cadí Nord-Prat d’Aguiló (2143 m) (Cerdanya): 24,9 l/m2 en 30 min.
  • Alinyà (Alt Urgell) 15 l/m2 en 10 min. Dels quals 3,8 s’han recollit en 1 minut. 
 
Tot i la intensitat d’alguna de les tempestes d’aquest episodi no s’han produït incidències importants.
 
Davant la previsió de xàfecs, Protecció Civil de la Generalitat recomana revisar que els embornals i desaigües estan nets de fulles o materials que impedeixin el desguàs correcte. Comproveu també que la bateria del telèfon mòbil està ben carregada per si heu de demanar ajuda. Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions 
 
Si conduïu amb pluja extremeu les precaucions, modereu la velocitat i augmenteu la distància de seguretat. Tingueu en compte els consells de conducció amb condicions meteorològiques adverses del Servei Català de Trànsit: http://bit.ly/1l4O9vN
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined