Detenen al Pla d'Urgell un corredor d'assegurances per estafar la companyia asseguradora i els seus clients

query_builder   4 agost 2014 09:21

event_note Nota de premsa

Detenen al Pla d'Urgell un corredor d'assegurances per estafar la companyia asseguradora i els seus clients

· Els Mossos l’acusen de vuit estafes i pot haver-hi més casos no denunciats
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra van detenir el passat 29 de juliol a Golmés (Pla d’Urgell) un home de 57 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Puigverd de Lleida (Segrià), com a presumpte autor d’un delicte d’estafa i set faltes d’estafa.
 
Els fets es remunten al passat 10 de juny, quan un veí de Mollerussa (Pla d’Urgell) va denunciar que li havien carregat en un compte bancari un rebut d’una assegurança de la qual no era titular. Arran del fet, els mossos van contactar amb el corredor d’assegurances que havia enviat el rebut, el qual va dir que es tractava d’un error que ja havia solucionat.
 
Tot i les explicacions, la investigació policial va continuar i els mossos van contactar directament amb el responsable de la companyia d’assegurances a Lleida. Aquest va confirmar que havien detectat diverses irregularitats amb la documentació que presentava periòdicament l’esmentat corredor.
 
Per aquest motiu els mossos van iniciar un seguit d’indagacions centrades en la cartera de clients que tenia assignada l’implicat. Després de diverses comprovacions es va veure que hi havia nombrosos casos en els quals un client havia estat donat d’alta en una nova assegurança, però la companyia no havia arribat mai a cobrar.
 
Amb aquesta informació, els mossos van intentar contactar amb totes les persones que figuraven com a clients de l’implicat, per comprovar si havien pogut ser víctimes d’una estafa. Molts d’aquests contactes no es van poder fer, perquè es tractava de persones estrangeres que havien marxat a altres llocs o els titulars havien donat els vehicles de baixa.
 
Paral·lelament, es va conèixer el cas d’un client que havia tingut un accident de trànsit lleu. Aquesta persona va saber que no tenia l’assegurança en vigor per la reclamació que li va fer la companyia de l’altra part accidentada.
 
Quan el perjudicat va contactar amb el corredor, aquest li va respondre que es tractava d’un error administratiu que ja estava solucionat. Posteriorment es va comprovar que el vehicle accidentat havia estat donat d’alta al registre d’assegurances el mateix dia del sinistre.
 
Després de totes les indagacions, els mossos relacionen l’implicat amb un total de vuit estafes, de les quals una seria constitutiva de delicte i set de falta. La investigació continua oberta i no es descarta noves imputacions.
 
Tot apunta que l’esmentat corredor cobrava en efectiu bona part dels rebuts de  les assegurances que efectuava. Als clients els lliurava una proposta temporal d’assegurança que caducava als pocs dies, si la companyia no rebia el pagament. Quan el client descobria que no tenia l’assegurança en vigor, l’implicat s’afanyava per regularitzar la situació.
 
Es dóna la circumstància que el detingut ja va ser investigat pels Mossos a principis de l’any passat per uns fets similars. L’implicat va arranjar la situació d’unes assegurances impagades amb la companyia de la qual era corredor llavors, i el procediment judicial va quedar aturat.
 
El detingut va passar el 30 de juliol a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.
 
 
Àrea de Comunicació
Lleida, 4 d’agost de 2014
 
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined