Els Bombers de la Generalitat han treballat de forma simultània aquest migdia en dos incendis d'indústria a la demarcació de Girona

query_builder   5 agost 2014 16:15

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat han treballat de forma simultània aquest migdia en dos incendis d'indústria a la demarcació de Girona

  • Incendi d’indústria de fruita a l’Armentera (Alt Empordà) amb un treballador ferit menys greu
  • Incendi en una cinta transportadora d’una indústria química de Sant Feliu de Buixalleu (la Selva) amb un treballador ferit menys greu
Incendi d’indústria de fruita a l’Armentera (Alt Empordà)
 
A les 13.22 hores, els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un incendi en un magatzem de fruita situat al costat de la carretera GIV-6302 a l’Armentera.
 
L’incendi ha afectat totalment un dels tres sectors que té la indústria. Aquest  sector on s’ha concentrat l’incendi, d’una sola planta i amb una superfície d’uns 1.200 m2, ha quedat totalment afectat. Part de la coberta ha col·lapsat i també ha quedat inestable la paret exterior de la façana nord-est. A l’interior hi havia cambres frigorífiques que han cremat totalment.
 
Un treballador ha resultat afectat de caràcter menys greu i ha estat evacuat amb l’ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a l’hospital de Figueres.
 
Al lloc, s’han desplaçat una desena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat que han donat per controlat l’incendi al voltant de les 14.00 hores evitant la seva propagació a la resta de sectors de la indústria. A hores d’ara, ja està totalment extingit i els efectius ja s’han retirat.
 
Incendi en una cinta transportadora d’una indústria química de Sant Feliu de Buixalleu (la Selva)
 
De forma simultània, els Bombers de la Generalitat han treballat també en un altre incendi en una indústria química de Sant Feliu de Buixalleu ubicada al carrer Ter del polígon de Gaserans, del qual s’ha rebut l’avís a les 12.50 hores. En aquest cas, s’ha cremat la goma d’una cinta transportadora de ferro.
 
Com a mesura preventiva, s’ha desallotjat la mateixa indústria, així com també les naus veïnes. Però, en poca estona han pogut reprendre l’activitat amb normalitat.
 
Un dels treballadors de la nau afectada ha resultat afectat menys greu per intoxicació i ha estat evacuat amb l’ambulància del SEM a l’hospital Sant Caterina de Salt.
 
En l’incendi han treballat cinc dotacions dels Bombers i ràpidament, al voltant de les 13.20 hores, ja l’han pogut donar per controlat.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 5 d’agost de 2014
16.00 hores
undefined
undefined
undefined
undefined