Una de cada vuit activacions del Codi Politrauma correspon a la Regió Sanitària de Girona

query_builder   11 agost 2014 14:24

event_note Nota de premsa

Una de cada vuit activacions del Codi Politrauma correspon a la Regió Sanitària de Girona

Al llarg del 2013 es va activar en 709 ocasions i fins a juny d’aquest any 317 vegades
El Codi d'atenció a pacients politraumàtics es basa en un sistema organitzat d'atenció al trauma greu on els diferents dispositius que intervenen tenen molt definit el seu paper segons el nivell de gravetat, el tipus d'unitat assignada pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i el nivell d'atenció al trauma de l'hospital de destinació. L'objectiu és millorar la manera com s'atenen aquestes lesions i reduir el temps que es necessita per iniciar les intervencions. A la Regió Sanitària de Girona, aquest codi es va implantar durant el 2012.
 
Des de gener fins a juny, aquest codi s’ha activat en 317 ocasions a la demarcació de Girona, i al llarg de 2013 va ser necessari activar-lo 709 vegades, és a dir, dues vegades al dia. Una de cada vuit activacions del codi a Catalunya, correspon a un accident ocorregut en aquesta Regió Sanitària.
 
En la gran majoria de les activacions realitzades, el pacient s’ha atès en alguns dels centres hospitalaris de la Regió Sanitària de Girona, i en només un 5% dels casos ha estat necessari traslladar-lo en un hospital de fora de la demarcació. En la meitat de les ocasions, l’atenció s’ha pogut realitzar des d’un hospital comarcal, mentre que en la resta de les activacions, els pacients han estat derivats a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, el centre de referència a la Regió.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined