• Protecció civil demana precaució en el bany quan hi ha bandera groga i respectar la prohibició de la bandera vermella
 
 
La Direcció General de Protecció Civil de Catalunya (DGPC), a través del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya (CECAT), ha rebut la confirmació avui dilluns que el banyista semi-ofegat dissabte al matí a la platja del Far de Sant Cristòfol de Vilanova i la Geltrú (Garraf), va morir la matinada de dissabte a diumenge a l’Hospital de Bellvitge.
 
L’avís d’aquest incident es va rebre a les 11.00 hores del dissabte dia 9 d’agost. Els socorristes de l’empresa Proactiva van treure de l’aigua un home ja inconscient i li van estar practicant durant llarga estona les maniobres de reanimació fins a l’arribada dels professionals del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).
 
L’home, de 51 anys i nacionalitat espanyola, va ser traslladat amb l’helicòpter medicalitzat i en estat molt greu fins a l’hospital de Bellvitge, on va acabar morint la matinada de dissabte a diumenge.
 
El dissabte va ser una jornada amb moltes banderes vermelles i grogues a gran part del centre i sud del litoral català, i on van morir dues persones a Salou i Cambrils. A la platja del far de Sant Cristòfol on va passar l’incident hi havia bandera groga. Amb aquest, ja són 14 els banyistes que han mort aquest estiu al litoral de Catalunya.
 
Avui dilluns, a aquesta hora, hi ha 78 platges en les quals oneja la bandera groga principalment per onatge, corrents, i mar de fons. Protecció Civil insisteix en tenir molta precaució i no banyar-se o realitzar altres activitats al mar si us trobeu malament o esteu cansats. Cal que respecteu les normes de bany i el color de les banderes, així com seguir sempre les indicacions dels socorristes. Si observeu alguna persona amb problemes dins de l’aigua aviseu immediatament el socorrista o truqueu al 112. No us llanceu a rescatar ningú si no sou experts en rescat aquàtic.
 
Podeu consultar més consells de seguretat en el bany al web www.gencat.cat/interior/platges i també en aquest enllaç l’estat de les platges i la bandera que hi oneja.
 
 
 
Barcelona, 11 d’agost de 2014