• L’actuació permetrà evitar el trànsit de pas per l’interior del nucli habitat dels vehicles que es dirigeixen a l’abocador de Can Mata (els Hostalets de Pierola)
 
  • La nova carretera tindrà una longitud de 2 quilòmetres i comportarà una inversió estimada en 7,5 MEUR
Variant can Rial
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat el procés d’informació pública de l’estudi informatiu i d’impacte ambiental de la variant de la B-231 al seu pas per Can Rial (Esparreguera). Aquest actuació permetrà evitar el trànsit de pas per l’interior d’aquest nucli urbà, en especial de  vehicles pesants que es dirigeixen a l’abocador de Can Mata (els Hostalets de Pierola) des de l’A-2. La inversió estimada per aquesta nova infraestructura és d’uns 7,5 MEUR.
 
La variant que ara s’impulsa tindrà una longitud de 2 quilòmetres; segons l’opció considerada més idònia, el traçat, que discorre per l’est de Can Rial, s’inicia a uns 300 metres abans d'arribar al nucli de Can Rial, prop de l’enllaç amb l’A-2, i finalitza uns 750 metres passada la travessera de Can Rial cap als Hostalets de Pierola. La nova carretera comptarà amb dos carrils --un per sentit de la circulació-- de 3,5 metres d’amplada cadascun, vorals d’un metre i cunetes d’1,5 metres.
 
La carretera inclourà dues connexions, a l’inici i al final del seu recorregut, per a facilitar els moviments amb la B-231 existent, la xarxa viària de l’entorn i el nucli de Can Rial. Els accessos estan formats per una rotonda, de 40 metres de diàmetre exterior en ambdós casos, i els vials de connexió corresponents.
 
Pel que fa a estructures, cal remarcar la construcció de tres ponts, sobre els torrents de Salt i de Can Rial i la riera de Magarola, de 50, 30 i 80 metres de longitud, respectivament.

1  

Imatges

Plànol variant

Plànol variant 201

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 89