L'ACA i l'AMB signen un conveni per potenciar les tarifes socials aplicades a la factura de l'aigua en l'àmbit metropolità

query_builder   19 agost 2014 09:44

event_note Nota de premsa

L'ACA i l'AMB signen un conveni per potenciar les tarifes socials aplicades a la factura de l'aigua en l'àmbit metropolità

 
  • Aquest acord farà possible coordinar i impulsar les accions dels ajuntaments de l’àrea metropolitana de Barcelona amb l’objectiu de donar a conèixer les mesures existents per als col·lectius més vulnerables
 
  • Més de 7.000 famílies s’han acollit ja al cànon social
 
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han signat un conveni amb l’objectiu de potenciar les tarifes socials aplicades a la factura de l’aigua en l’àmbit metropolità. Aquest acord farà possible coordinar i impulsar les accions dels ajuntaments de l’àrea metropolitana de Barcelona que s’adhereixin per donar a conèixer el cànon social de l’aigua.
 
Aquesta figura permetrà que els usuaris en una posició econòmica vulnerable tinguin cobertes les seves necessitats bàsiques d’aigua a un preu reduït.
 
El nombre d’abonats que han sol·licitat el cànon social des de l’octubre de 2011 (moment que va entrar en vigor) s’ha mantingut estable des de l’inici de la seva aplicació, a raó d’uns 1.500 anuals, fent possible que des de 2011 s’hagin pogut acollir a la mesura un total de més de 7.000 persones. Tot i això, cal remarcar que durant el primer semestre de 2014 ja s’han duplicat les sol·licituds que es reben en tot un any (3.200 a finals de juny).
 
El cànon social de l’aigua estableix la possibilitat que els pensionistes més grans de 60 anys i que percebin una pensió mínima per jubilació, incapacitat permanent o viduïtat i les unitats familiars amb tots els seus membres en situació d’atur seguiran pagant el primer tram del cànon de l’aigua amb la mateixa tarifa del 2010.
 
Per tal de gaudir d’aquesta tarifa reduïda, la factura no pot superar el consum estipulat al primer tram, és a dir, 18 m3 cada dos mesos. Cal recordar que aquest límit s’amplia en funció del número de persones residents a la llar. Igualment, els sol·licitants han de ser persones físiques titulars d’un contracte domèstic de subministrament d’aigua per l’habitatge on es troben empadronats.
 
Els interessats en gaudir de la tarifa social, i que compleixin els requisits necessaris, poden trobar les sol·licituds necessàries, així com la informació sobre la documentació que han d’aportar, al web de l’ACA (www.gencat.cat/aca) i al telèfon d’atenció al ciutadà 012.
 
Amb aquest acord, els propis ajuntaments que s’hi adhereixin poden rebre les sol.licituds, valorar-les i, en cas de compliment dels requisits, donar-li el tràmit escaient per tal que en el termini més curt possible l'abonat pugui gaudir, tant de la tarifa social com del cànon social en la seva factura de l'aigua.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 193

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined