Protecció Civil de la Generalitat: actualització de les incidències (fins a les 18.00 h) causades per les pluges

query_builder   22 agost 2014 18:50

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat: actualització de les incidències (fins a les 18.00 h) causades per les pluges

 

  • El telèfon d’emergències 112 ha rebut 168 trucades des de la passada matinada fins a les 18.00 hores
 
  • En aquests moments les precipitacions més intenses afecten les comarques de Lleida, Catalunya Central, Girona i sud de Tarragona
 
  • Protecció Civil de la Generalitat manté l’Alerta del Pla INUNCAT i demana molta prudència especiament en els desplaçaments per carretera
 
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté l’ALERTA del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT d’acord amb les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i per les diverses afectacions en el territori.
 
El telèfon d’emergències 112 ha rebut des de la passada matinada i fins a les 18.00 hores, 168 trucades relacionades amb les pluges. Per comarques: 47 trucades s’han fet des del Baix Penedès; 41 del Baix Empordà; 24 del Segrià;  i 8 del Pallars Jussà. Només en la franja de les 17 a les 17.30 hores s’han rebut 29 trucades, la majoria al Segrià.
 
Des de les 16.00 hores d’aquesta tarda, els Bombers de la Generalitat han rebut 19 avisos relacionats amb l’episodi de pluja. En total, des de l’inici de l’episodi, s’han rebut 118 avisos.
 
Els Bombers han estat requerits sobretot per retirar arbres o elements de la via pública i inundacions de plantes baixes, garatges i carrers.
 
A la Pobla de Segur hi ha plogut molt intensament a primera hora de la tarda, i el municipi ha activat en alerta el seu pla municipal d’emergències per inundacions.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), ha emès aquesta tarda un avís d’observació de pluja per la presència de nuclis de tempesta acompanyats d'intestat torrencial al Solsonès (més 40 litres/m2 en 30 minuts) , amb la possibilitat que arribin també a d'altres comarques properes. Les intensitats màximes que s’ha arribat han estat: 57 l/m2 en 30 minuts a Vilanova de Meià; 41 a Lladurs; 34 a Algerri, 28 a Alfarràs i 26 a Camarassa. A la Catalunya Central i comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre també es podrien arribar a superar els 40 litres/m2 en 30 minuts.
 
Els voluntaris de protecció civil de diversos municipis estan activats per donar suport a les gestions municipals per possibles afectacions a causa de les pluges.
 
A hores d’ara hi ha 32 platges tancades al bany (amb bandera vermella), i 86 platges catalanes on oneja la bandera groga per la mala qualitat de l’aigua a causa de les intenses pluges.
 
Protecció Civil de la Generalitat demana fer seguiment de l’evolució de la previsió meteorològica i de les incidències i afectacions que es puguin produir. Allunyeu-vos de rieres, rius, punts subterranis i zones inundables allà on plogui amb intensitat. Trobareu tots els consells de Protecció Civil de la Generalitat davant pluges intenses a www.gencat.cat/interior/inundacions i els consells davant llamps i tempestes a http://bit.ly/1evNH3E
 
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined