Avís de superació del llindar d'ozó troposfèric a Alcover (Alt Camp)

query_builder   26 agost 2014 17:04

event_note Nota de premsa

Avís de superació del llindar d'ozó troposfèric a Alcover (Alt Camp)

 

  • Es recomana a gent gran, infants i gent amb malalties respiratòries que evitin fer esforços físics a l'aire lliure durant temps prolongat
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha emès aquesta tarda un avís per superació del llindar d'ozó troposfèric a la zona del Camp de Tarragona, concretament a Alcover (Alt Camp).
 
L'avís s'ha emès en base al comunicat de la Direcció General de Qualitat Ambiental a través del Servei de Vigilància i Control de l’Aire, de què s'ha superat, entre les 14.00 i les 15.00 hores, el llindar d’ozó troposfèric per sobre dels 180 micrograms per metre cúbic a Alcover. Concretament, s’ha arribat a un valor de 183 µg/m3.
 
En les àrees on se supera el llindar, és possible que part de la població sensible (malalts de cor i de pulmó, persones amb altres malalties, infants i gent gran) presenti símptomes de malestar, afectacions respiratòries i/o irritacions oculars i de gola. Amb tot, no es tracta d’una situació de risc elevat, sobretot per la ciutadania en general.
 
En cas de superació del llindar, es recomana com a prevenció que les persones més sensibles a la contaminació atmosfèrica (persones amb problemes respiratoris, gent gran i nens petits) evitin realitzar esforços físics a l'aire lliure, principalment si produeixen fatiga, són de llarga durada i es realitzen entre les 12h i la 18h. En cas de superació del llindar d'alerta aquesta recomanació s'estén a tota la població.
 
Trobareu més informació sobre l’ozó troposfèric al web www.gencat.cat/interior/atmosfera i seguir-la via twitter amb l'etiqueta #ozó.
 
Barcelona, 26 d’agost de 2014
 
undefined
undefined
undefined
undefined