El Centre d’Estudis d’Altafulla acull l’exposició Roda d’Art, que recorrerà vuit centres de municipis tarragonins
La primera edició de la Roda d’Art ja es va fer l’any 1986, amb el Centre d’Estudis Canongins Ponç de Castellví com a primer amfitrió i s’hi van afegir, inicialment, els centres d’estudis d’Altafulla, Riudoms i Alcover. La idea era d’exposar obres d’artistes d’aquests pobles i de crear un circuit per tal de poder-ne conèixer les obres. L’organització de la Roda cada any havia d’anar a càrrec d’un centre i aquest n’havia d’escollir l’autor. Al cap d'uns anys es va deixar de fer i gairebé trenta anys més tard, s’ha volgut recuperar l’essència.
La Roda d'Art es reprèn arran de les Trobades de Centres d’Estudis del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat, organitzades per la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, l’Institut Ramon Muntaner i els Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya -de les quals de n'han fet dues: el 6 d’octubre de 2012 a Escornalbou i el 5 d'octubre de 2013 a Santes Creus-. En aquesta segona es va crear un grup de treball sobre aquest projecte, moderat pel Centre d’Estudis Alcoverencs i el Centre d’Estudis del Gaià.
En aquesta edició de la Roda d’Art es poden veure les obres de quatre artistes: Marta Balañá, Oriol Leim, Sanvador Anton i Marcel Socias (s’adjunten el seus CV) .
El Roda d’Art es pot visitar fins el 7 de setembre, al Centre d’Estudis d’Altafulla. El mes d’octubre, l’exposició estarà al Centre d’Estudis Alcoverencs; el novembre al Centre d’Estudis del Gaià; el gener de 2015, al Centre d’Estudis Canongins; el febrer al Centre d’Estudis Riudomencs; el març a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, i a l’abril, al Centre d’Estudis Sinibbald de Mas de Torredembarra.
5