FOTO WEB
Part del decomís.
 
 
La Inspecció de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), en col·laboració amb agents del Cos de Mossos d’Esquadra (CME) de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Policia de Terres de l’Ebre, van decomissar, el passat dissabte, 9 quilos de dàtils de mar procedents del litoral valencià, segons va declarar la persona denunciada.
 
L’actuació va tenir lloc a la N 340, prop del terme de les Cases d’Alcanar, quan eren transportats en l’interior d’un turisme, sospitós de repartir-los a diferents restaurants de la costa ebrenca.
 
La recol·lecció d’aquesta espècie i la seva comercialització estan totalment prohibides per la legislació comunitària i estatal, ja que, atesa la seva peculiaritat de créixer dins les roques, és necessari destruir el substrat rocós del litoral per a poder extreure’ls mitjançant punxons i martells, o fins i tot amb mitjans de percussió pneumàtica, la qual cosa malmet greument l’ecosistema marí i l’hàbitat d’altres espècies pesqueres d’interès comercial.
 
En ser un marisc il·legal, no es pot garantir la seva salubritat ja que es ven clandestinament i al marge dels centres de depuració i d’expedició autoritzats per a la comercialització dels bivalves.
 
És per això que els agents de la URMA del CME van aturar el vehicle i en comprovar la tinença d’aquesta mercaderia, la Inspecció de Pesca i Afers Marítims va aixecar la corresponent denúncia,
que es trametrà als Serveis territorials del Departament a Terres de l’Ebre. Així mateix, es va procedir al decomís dels 9 quilos de dàtils que van ser retornats de nou a la mar.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Fitxers adjunts

Part del decomís.

Part del decomís.
JPG | 242