El Govern de la Generalitat de Catalunya vol expressar el seu sentit condol a la família de la dona morta a l’Hospitalet de Llobregat, presumptament a mans de la seva parella, i condemna enèrgicament aquest homicidi.
 
La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, ha reiterat també, en nom del Govern, el compromís de continuar treballant per a la coordinació, la prevenció, la detecció, l’atenció i la recuperació de les dones que es troben en una situació de violència masclista i el seu entorn i ha reivindicat “la importància de rebutjar qualsevol manifestació de la violència masclista, contundentment i de manera unitària, per avançar en l’eradicació de les desigualtats que encara hi ha en funció de néixer home o dona, i que són la causa profunda i estructural d’aquesta violència masclista”.
 
Segons Gatell, aquesta xacra només es podrà superar “quan, com a societat, es deixin enrere les discriminacions de gènere i construïm noves relacions entre homes i dones que es regeixin pel respecte mutu, i la igualtat d’oportunitats”.
 
La presidenta de l’ICD ha demanat que les dones que es trobin en situacions de violència masclista, o ho sospitin, així com qualsevol persona de l’entorn que pugui tenir indicis de la situació, truquin al primer recurs d’assessorament que és el telèfon 900 900 120 o s’adrecin a algun dels serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat  en tot el territori.
 
En aquest sentit, Montse Gatell ha posat en valor la tasca realitzada pels diferents serveis. Al llarg de l’any 2013, la línia d’atenció a les dones en situació de violència masclista 900 900 120 va atendre 11.960 persones.
 
Per altra banda, 26.520 dones van ser ateses als 100 SIAD d’arreu de Catalunya i els 7 Serveis d’Intervenció Especialitzada van atendre 2.852 dones i 836 fills i filles, que van rebre atenció terapèutica específica.
 
Els serveis d’acolliment i recuperació van atendre 158 dones i 214 infants, mentre els serveis d’acolliment substitutoris de la llar van atendre 73 dones i 80 fills i filles.