Detinguda una carterista per trencar una ordre de no apropament al metro de Barcelona

query_builder   31 agost 2014 12:05

event_note Nota de premsa

Detinguda una carterista per trencar una ordre de no apropament al metro de Barcelona

 
. L’arrestada tenia prohibit apropar-se a menys de 500 metres a cap estació del suburbà durant un període d’un any i mig segons una sentència dictada el passat mes de juny
 
. Les investigacions del Grup de Multireincidents de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de Barcelona, coordinades amb la Fiscalia de Barcelona, faciliten als jutges dictar sentències amb ordres de prohibició d’accés al transport
Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASTMET) han detingut una carterista multireincident, d’origen bosnià i de 28 anys, que actuava al metro de Barcelona, per trencar una ordre judicial que establia que no podia apropar-se a cap estació del suburbà a menys de 500 metres.
La detenció va tenir lloc el passat 19 d’ agost quan agents de l’ASTMET, que estaven realitzant tasques de patrullatge preventiu i intensiu de paisà, van identificar-la a l’estació Diagonal de la línia 5 del metro. Després de comprovar que acabava de trencar una ordre judicial, la van detenir i traslladar a dependències judicials.
 
La detinguda havia estat identificada a les instal·lacions del metro 394 vegades, havia estat denunciada per il·lícits contra el patrimoni 45 vegades i havia estat detinguda en 27 ocasions, des del mes d’octubre de l’any passat. Per això, atès l’elevat grau de reincidència, el jutjat que portava la causa va imposar una pena de multa de més de 400 euros i una pena accessòria de no apropament a cap estació de metro de Barcelona a menys de 500 metres durant un període d’un any i quatre mesos.
 
Pressió policial i coordinació amb Fiscalia
 
El treball realitzat pels agents de seguretat ciutadana desplegats al metro, juntament amb les tasques d’investigació que realitzen efectius de l’ASTMET i del Grup de Multireincidents de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC), coordinadament amb la Fiscalia de Barcelona, ha estat fonamental per reduir els fets delictius i per aconseguir que delinqüents multireincidents que actuaven diàriament al suburbà abans de l’estiu del 2011 abandonin la ciutat a causa de la forta pressió policial.
 
Així doncs, amb l’objectiu de combatre els carteristes que operen a les instal·lacions del metro de manera reiterada i sistemàtica i l’utilitzen, no com a mitjà de desplaçament sinó com a lloc on delinquir, el grup de Multireincidents dels Mossos d’Esquadra va obrir una investigació per demostrar que aquestes persones viuen exclusivament de cometre fets delictius a la xarxa del transport urbà. L’objectiu d’aquesta investigació, coordinada amb la Fiscalia de Barcelona és evitar que els carteristes multireincidents continuïn lucrant-se diàriament al suburbà causant importants greuges als ciutadans i turistes.
 
En el marc d’ aquesta investigació, l’ara detinguda va ser arrestada el passat 20 de juny com a presumpta autora d’un furt a un turista succeït el dia abans a la línia 3 del metro, a la parada de Passeig de Gràcia i mitjançant el qual li van sostreure 550 euros en metàl·lic. Va ser aleshores quan el Jutjat que portava el cas li va dictar una condemna que establia una pena de multa de 400 euros i com a mesura accessòria fixava una ordre de no apropament a cap estació de metro de Barcelona a menys de 500 metres durant un període d’un any i quatre mesos.
 
Gràcies a la forta pressió policial, el passat 19 d’agost, els agents la van identificar i detenir per trencament de resolució judicial. La detinguda va ser posada disposició del jutjat de detinguts de Barcelona, el qual va decretar la seva llibertat.
 
Fins al moment hi ha un total de 18 carteristes multireincidents que han estat condemnats amb una pena accessòria de prohibició d’entrada al metro de Barcelona. En aquesta ocasió, el jutge va anar més enllà i va establir que la condemnada no podia aproximar-se a cap estació.
 
 
Àrea de Comunicació,
Barcelona, 31 d’agost de 2014

2  

Imatges

CME1

CME1 253

CME2

CME2 277

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined