La Direcció General de Protecció Civil de Catalunya (DGPC), a través del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya (CECAT), ha rebut avís aquesta tarda, a les 14:53 hores, de la mort d’una banyista a la platja Vilafortuny de Cambrils (Baix Camp).
 
Es socorristes del servei de vigilància de la platja han estat alertats per uns usuaris de la platja d’una banyista surant a l’aigua. Els socorristes han tret de l’aigua inconscient la banyista i li han realitzat les primeres maniobres de reanimació fins l’arribada del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que hi ha enviat una ambulància. Els professionals del SEM han continuat amb les maniobres de reanimació, però aquestes han resultat infructuoses.
 
La persona que ha mort és una dona de 48 anys de nacionalitat espanyola.
 
A banda dels efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), també s’hi han desplaçat 2 patrulles dels Mossos d’Esquadra i efectius de la Policia Local de Cambrils.
 
A la platja on ha passat l’incident onejava bandera verda i hi havia bones condicions per al bany.
 
En el que portem d’estiu, 17 banyistes han mort al litoral de Catalunya, l’últim ahir 30 d’agost a Salou (Tarragonès).
  
Protecció Civil insisteix en tenir molta precaució i no banyar-se o realitzar altres activitats al mar si us trobeu malament o esteu cansats. Cal que respecteu les normes de bany i el color de les banderes, així com seguir sempre les indicacions dels socorristes. Si observeu alguna persona amb problemes dins de l’aigua aviseu immediatament el socorrista o truqueu al 112. No us llanceu a rescatar ningú si no sou experts en rescat aquàtic.
 
Podeu consultar més consells de seguretat en el bany al web www.gencat.cat/interior/platges i també en aquest enllaç l’estat de les platges i la bandera que hi oneja.