El Govern potencia la finalitat social de les herències intestades

query_builder   2 setembre 2014 15:08

event_note Nota de premsa

El Govern potencia la finalitat social de les herències intestades

  • El Consell Executiu ha aprovat la modificació del decret que regula el règim administratiu de les herències que rep l’Administració i que destina a entitats i institucions socials, entre d’altres
 
El Govern de la Generalitat ha aprovat avui una modificació del Decret 244/1995, sobre creació de la Junta Distribuïdora d’Herències i regulació de les actuacions administratives de la successió intestada a favor de la Generalitat, amb l’objectiu de millorar les actuacions i potenciar-ne la finalitat social. La Generalitat és hereva intestada de les persones amb veïnatge civil català que moren sense hereus contractuals, testamentaris i legals.
 
El Govern destina les herències o cabal relicte que rep a entitats i institucions beneficiàries de caràcter assistencial i cultural, a habitatge social o a finançar el sistema públic de serveis socials. Fins ara, el Decret fixava que la Generalitat concedia un premi a totes les persones que denunciaven la mort d’una persona sense hereus intestats en quart grau, en el parentiu de consanguinitat o d’adopció, i el seu patrimoni. El premi consistia en un 10% dels béns denunciats. Amb la modificació del text que s’ha aprovat avui, desapareix aquest reconeixement, tenint en compte que amb els mitjans tecnològics disponibles actualment es poden conèixer els béns del causant sense necessitat d’una denúncia prèvia. Gràcies a aquest canvi, per tant, la recompensa que es donava al denunciant es destinarà també a institucions beneficiàries, augmentant així les aportacions socials provinents d’herències intestades.
 
A més, la modificació aprovada avui també amplia l’enumeració de les persones que poden comunicar la mort d’una persona sense hereus intestats per la seva vinculació especial amb el causant, a les persones responsables de l’establiment on era atesa o residia, i als representants de les comunitats de propietaris de l’immoble on residia en el moment de la defunció.   
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined