Activitats de tardor del Parc Natural de Montsant

query_builder   5 setembre 2014 09:48

event_note Nota de premsa

Activitats de tardor del Parc Natural de Montsant

Una nena participant en una de les activitats del Parc
Una nena participant en una de les activitats del Parc
Les activitats inclouen guiatges, tallers i jornades de voluntariat que es coordinen des del Parc, i també les activitats que es realitzen al Parc i als seus municipis
 
 
El Parc Natural de Montsant del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural presenta l’Agenda d’activitats de tardor del Parc Natural de Montsant, que inclou la programació d’activitats de la campanya Descobreix el Parc Natural de Montsant i que té com a objectiu apropar al públic el valuós patrimoni natural, cultural i paisatgístic d’aquest espai protegit.
 
A banda de la campanya, s’ofereix un calendari d’activitats dels municipis del Parc natural de caire més festiu i activitats d’empreses que es realitzen dins l’espai natural protegit durant la tardor, amb un ampli protagonisme de les activitats esportives.
 
Per a aquesta tardor 2014, es proposen més de 20 activitats que inclouen, entre d’altres, guiatges interpretatius, sortides naturalístiques, cursos i tallers monogràfics. La campanya d’activitats és el resultat de la col·laboració de productors i artesans de Montsant, de les empreses Catsud i El Brogit Guiatges, així com d’entitats i estudiosos com ara l’Institut Català d’Ornitologia (ICO), l’Associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals, els Serveis Territorials de Cultura a Tarragona i l’Institut Permacultura Montsant.
 
Com a novetats, durant l’octubre es realitzaran dues jornades de voluntariat, com una plantada d’arbres i una excursió de neteja al riuet del Teix. Les jornades s’organitzen conjuntament amb l’Associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals (CEN), que s’engloben en el projecte de Voluntariat i custòdia fluvial a la serra de Montsant.
 
Altres novetats són el taller de teixir i trenar palma blanca, on es podrà conèixer i practicar els passos bàsics de la mà d’un mestre artesà. I l’activitat de gestió de finques amb permacultura.
imatge de la Cartoixa Scala Dei
Des del mes de setembre fins al novembre, es podrà visitar a la seu del Parc natural l’exposició fotogràfica “Gäbäl al-barka, el Montsant, muntanya d’anacoretes”, realitzada per la Diputació de Tarragona. La inauguració de l’exposició tindrà lloc el pròxim dia 6 de setembre a les 12.30h.
 
Durant tot aquest any és possible visitar el Molí d’Oli de Margalef, Centre d’Interpretació de l’Oli i de les Economies Productives de Montsant, un equipament del Parc que permet conèixer el procés d’elaboració de l’oli i on es poden adquirir els diversos olis que es produeixen a Montsant. Per a horaris, consulteu el web: www.gencat.cat/parcs/serra_montsant
 
 
Per a més informació podeu consultar:
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat  i twitter.com/agriculturacat.
 
 

2  

Fitxers adjunts

Una nena participant en una de les activitats del Parc

Una nena participant en una de les activitats del Parc
JPG | 3115

Tríptic de les activitats

Tríptic de les activitats
PDF | 572

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined