·        El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira Brosel, i el president de l’Associació de Comerciants de la Comarca de la Cerdanya, Salvador Giraut Cot, han signat aquest matí un conveni per impulsar el projecte de centre comercial a cel obert a la ciutat. En virtut d’aquest acord, la Generalitat aporta 12.000 euros al projecte.

·        L’objectiu del conveni és crear sinergies comercials urbanes capaces de donar resposta a les necessitats actuals dels consumidors i convenir aquest equipament comercial col·lectiu en motor de la revitalització comercial i urbanística del seu entorn.

·        El pla d’actuacions l’Associació de Comerciants de la Comarca de la Cerdanya preveu accions com el parc de Nadal, la campanya de Carnestoltes, el Mes de la Xocolata, el parc infantil de Setmana Santa, el Mercat d'Abans, els talonaris descomptes de Primavera, Tardor i de la campanya de Nadal, la Botiga al Carrer, la Botifarrada popular en la campanya de donació de sang, la Fira de les ànimes, l’enllumenat i el Concurs d'Aparadors de Nadal.
 
El secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Pere Torres, l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira Brosel, i el president de l’Associació de Comerciants de la Comarca de la Cerdanya, Salvador Giraut Cot, han signat aquest matí un conveni de dinamització comercial. Amb aquesta signatura, Generalitat, Ajuntament i aquesta entitat, formalitzen el compromís de sumar esforços per consolidar el projecte de centre comercial a cel obert a la ciutat.
 
Una de les prioritats del Departament d’Empresa i Ocupació en matèria de comerç és potenciar la cooperació entre les petites i mitjanes empreses comercials que contribueixen a la renovació de l’activitat comercial, impulsar la renovació i la innovació en el sector i vehicular la col·laboració amb altres administracions per a la dinamització dels centres comercials urbans. L’objectiu d’aquest programa és donar suport als ajuntaments i les associacions de comerciants de Catalunya per la consolidació dels Centres Comercials a Cel Obert de Catalunya (CCCO).
 
De la seva banda, l’Ajuntament de Puigcerdà treballa intensament en la consolidació del projecte. Així mateix, l’Associació de Comerciants de la Comarca de la Cerdanya expressa la seva vocació integradora en relació amb la gestió de les possibles associacions limítrofs cercant sinèrgies i punts en comú amb la finalitat d’aconseguir economies d’escala.
 
Amb aquestes premisses, l’objecte del conveni és consolidar o fins i tot crear sinèrgies comercials urbanes capaces de donar respostes professionals a les necessitats actuals dels consumidors, i convertir aquest equipament comercial col·lectiu urbà, en el motor de la revitalització comercial i urbanística del seu entorn, i en un referent comercial pel turisme comarcal.
 
El pla d’actuacions l’Associació de Comerciants de la Comarca de la Cerdanya preveu accions com el parc de Nadal, la campanya de Carnestoltes, el Mes de la Xocolata, el parc infantil de Setmana Santa, el Mercat d'Abans, els talonaris descomptes de Primavera, de Tardor i de la campanya de Nadal, la Botiga al Carrer, la Botifarrada popular en la campanya de donació de sang, la Fira de les ànimes, l’enllumenat de Nadal i el Concurs d'Aparadors de Nadal.
 
Tant el Departament d’Empresa i Ocupació –a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda- com l’Ajuntament de Puigcerdà i l’Associació de Comerciants de la Comarca de la Cerdanya, es comprometen a col·laborar en la difusió, promoció i coordinació d’aquest pla d’actuacions.
 
El pressupost total del pla d’actuacions és de 20.000 euros. El Departament d’Empresa i Ocupació –a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM)- aporta al projecte una subvenció de 12.000 euros en el marc del programa de Dinamització de zones d’alta concentració comercial del pla d’incentius de comerç, serveis, artesania i moda per a 2014.
 
 
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Signatura conveni dinamització centre comercial a cel obert Puigcerdà

Signatura conveni dinamització centre comercial a cel obert Puigcerdà
JPG | 2155