·         El final de les obres permet reobrir l’accés al municipi des de l’autopista C-32
·         L’actuació forma part de la primera fase d’urbanització del nou sector, amb una inversió d’11,3 MEUR
Visita Santi Vila Viladecans
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, el director de l’Incasòl, Damià Calvet, i l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, han visitat avui el nou viaducte de Ca n’Alemany, un cop ha entrat en servei.  El Consorci DeltaBCN, integrat per l'Ajuntament de Viladecans i l'Incasòl, ha culminat les obres del nou viaducte a la zona de Ca n'Alemany, que permet crear l'accés definitiu al municipi des de la C-32 després de 13 mesos d’obres.
 
El viaducte comporta la millora de la mobilitat viària i és imprescindible per a la urbanització del nou sector d'activitat econòmica de Ca n'Alemany, que travessa per sobre, un espai estratègic per l'economia del Baix Llobregat.
L'actuació forma part de la primera fase d'urbanització del nou sector i va ser adjudicada a la unió temporal d'empreses (UTE) ACSA-RUBAU-AQUALOGY  per un import d’11,3 MEUR.

Element singular inspirat en les aus del Delta
 
El nou viaducte es convertirà en l'accés definitiu des de l'autopista C-32 al municipi de Viladecans, dins l'àmbit de Ca n'Alemany. Es tracta d'un pont de 180 metres de longitud i 18 metres d'amplada, amb quatre carrils, dos per a cada sentit de circulació, el que permet millorar la mobilitat viària en aquest accés.
 
El taulell del viaducte està construït sobre tres piles, a 12 metres d'alçada de la futura bassa de laminació d'aigües pluvials que s'hi construirà, una infraestructura de 7 hectàrees de superfície que completarà el sistema hidràulic de la ciutat en evitar l'acumulació de l'aigua de pluja en els camps de conreu del Parc Agrari.

Pel que fa al disseny, s'ha inspirat en la forma de les aus, tan presents en el paisatge deltaic. Concretament, la superfície del taulell que forma ones o el perfil de les piles que suporten el pont simulen la silueta d'un milà reial volant.

Punt de partida per un nou sector econòmic de referència

La construcció del viaducte ha format part de la primera fase d'urbanització del futur sector d'activitat econòmica de Ca n'Alemany, un espai estratègic per a l'economia del Baix Llobregat, una comarca molt afectada per la crisi --amb una taxa d'atur del 15,2%, per sobre de la mitjana catalana, del 14,5 %-- i, també, un referent per a la recuperació econòmica a Catalunya.

Ca n'Alemany ocupa una superfície triangular de 55 hectàrees, emmarcada per la C-32 i la línia de ferrocarril. La proximitat a l’estació de tren, a l'aeroport del Prat i al port de Barcelona converteix aquest espai en un emplaçament molt adequat per a l'atracció d'empreses.

A Ca n'Alemany s'instal·laran el nou centre logístic de distribució per a Europa i la seu mundial de comerç electrònic de l'empresa Desigual, així com un centre comercial outlet promogut per l'empresa Neinver, que preveuen la generació de prop de 1.200 llocs de feina directes. A més, hi ha altres 14 parcel·les en comercialització per a activitats econòmiques de tot tipus.
 
De fet, Ca n'Alemany ja és un element de promoció econòmica perquè en la construcció del  viaducte i la primera fase de d'urbanització del sector hi han participat 85 empreses. Un 31,7% dels llocs de feina han estat ocupats per viladecanencs.
 
Els diferents projectes empresarials previstos a Ca n'Alemany, com Viladecans The Style Oulets, que l'empresa Neinver preveu obrir l'últim quadrimestre del 2015, i la nova plataforma logística europea de Desigual, amb una inversió prevista de 150 milions d'euros, convertiran aquest sector en un nou referent d'activitat econòmica de l'àrea metropolitana de Barcelona.
 
A partir de l'octubre s'iniciarà una nova fase d'urbanització del sector, que culminarà la seva transformació total l'any 2017.
 
 
Potenciant la promoció econòmica i l'atracció d'empreses
 
El consorci DeltaBCN també està impulsant diferents accions per potenciar la promoció econòmica, l'atracció d'empreses i l'ocupació en aquest nou sector d'activitat a Viladecans. El 28 de maig passat va tenir lloc el MarketPlace Viladecans, una trobada empresarial de descoberta de les noves oportunitats de negoci que generarà el nou sector d'activitat econòmica de Ca n'Alemany. Hi van participar un centenar de pimes i grans empreses de la ciutat i l'entorn, així com les primeres dues empreses que s'instal·laran al sector, Desigual i Neinver.

També és previst que, al desembre, tingui lloc una altra trobada adreçada a empreses de l'Àrea metropolitana i d'arreu de Catalunya per donar a conèixer  Ca n'Alemany com una oportunitat per al creixement de la seva activitat gràcies una bona ubicació i a la col·laboració entre administració publica, empreses i àmbits de coneixement per fomentar la innovació i la competitivitat en aquest territori.

4  

Imatges

Fotografia

Fotografia 855

Fotografia

Fotografia 653

Viaducte

Viaducte 178

Àmbit sector

Àmbit sector 183

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 629