El director del Memorial Democràtic assisteix a la presentació de l'informe del relator de l'ONU sobre Espanya

query_builder   9 setembre 2014 17:32

event_note Nota de premsa

El director del Memorial Democràtic assisteix a la presentació de l'informe del relator de l'ONU sobre Espanya

Pablo de Greiff presentarà l’informe sobre la promoció de la veritat, la justícia, la reparació i les garanties de no repetició davant el Consell de Drets Humans de les Nacions Unides.
El director del Memorial Democràtic de la Generalitat, Jordi Palou-Loverdos, assistirà demà, dimecres, 10 de setembre, a la presentació de l’informe del Relator Especial, Pablo de Greiff, sobre la promoció de la veritat, la justícia, la reparació i les garanties de no repetició davant el Consell de Drets Humans de les Nacions Unides.
 
Jordi Palou-Loverdos hi anirà en representació de la Generalitat de Catalunya i ha estat convidat i acreditat per l’Oficina de l’Alt Comissionat pels Drets Humans de l’ONU. La presentació tindrà lloc al Palau de les Nacions de Ginebra (Suïssa), seu de les Nacions Unides, a les 15 hores.
 
Pablo de Greiff va realitzar una visita oficial a l’Estat espanyol del 21 de gener al 3 de febrer de 2014. Els objectius van ser conèixer i valorar les mesures adoptades per les autoritats espanyoles en veritat, justícia, reparació i garanties de no repetició en relació a les greus violacions de drets humans i dret internacional humanitari comeses durant la Guerra Civil i la dictadura franquista. En el document, Pablo de Greiff subratlla els buits existents en matèria de veritat i justícia. L’informe es va fer públic durant la darrera setmana d’agost i es presentarà davant el Consell de Drets Humans de les Nacions Unides. Les autoritats espanyoles seran presents per ser l’Estat espanyol el país objecte de la visita del relator.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined