.
El titular de Justícia afirma que tant l’Administració com la resta de la societat han de vetllar pels més febles, entre els quals, evidentment, es troben els reclusos i els drogodependents
 
Gordó, en el transcurs de la visita a la Fundació, valora positivament els resultats de les mesures penals alternatives que es duen a terme a Projecte Home i remarca que l’objectiu del Departament és aplicar-ne cada cop més perquè són molt efectives tant per al penat com per a la societat

El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha visitat la comunitat terapèutica que la Fundació Projecte Home té a la Serralada de Marina i des d’on desenvolupa la seva tasca en el camp del tractament i la prevenció de les drogodependències, l’alcoholisme i les ludopaties. Acompanyat per Antoni Castellà, president del Patronat de Projecte Home Catalunya; Oriol Esculies, director de Projecte Home Catalunya; Marta Berenguer, directora tècnica de Projecte Home Catalunya, i la directora del CIRE, Elisabeth Abad, el conseller Gordó ha recorregut les instal·lacions de l’entitat, on ha conegut de primera mà la feina que professionals i voluntaris duen a terme per combatre les problemàtiques de persones amb addiccions.
 
Durant la seva estada a la seu de Projecte Home, Germà Gordó ha explicat al conjunt de representants i responsables de la Fundació que el Departament de Justícia treballa sempre perquè “les persones que han comès delictes i presenten una problemàtica lligada a la toxicomania tinguin accés a les modalitats de tractament més avançades”. En aquest sentit, el conseller Gordó ha insistit una vegada més que l’Administració i la societat sempre han de tenir com a primer objectiu aquelles persones que ho passen més malament i ha afegit: “no només em refereixo a les persones amb manca de recursos econòmics, sinó també als que es troben en una situació de reclusió o estan tancats en una altra presó, que és la de la droga. Hem de vetllar sempre pels més febles”.
 
Segons el conseller de Justícia: “L’entorn d’una comunitat terapèutica possibilita moltes oportunitats de rehabilitació a aquelles persones que es poden beneficiar d’aquesta modalitat de tractament”. “El fet de poder estar en un centre d’aquestes característiques, on el medi que els envolta és molt diferent, on les estructures són més laxes, on tot és més generós i més còmode per a les persones, evidentment fa que es puguin obtenir millors resultats”, ha manifestat Gordó.
 
Finalment, el titular de Justícia ha remarcat la importància que tenen les mesures penals alternatives (MPA) que s’apliquen en entitats com la Fundació Projecte Home. Gordó ha destacat que el resultat de les MPA és plenament positiu tant per al penat com per a la societat. Per aquest motiu, el Departament de Justícia té com a objectiu ampliar-les cada cop més.
 

1  

Fitxers adjunts

Fotografia de l'acte

Fotografia de l'acte
JPG | 2184