Altres acords del Govern

query_builder   15 setembre 2014 14:31

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

 
El Govern destina 166.000 euros al pla d’actuació de transferència tecnològica de la UAB, el CSID, la Fundació Parc de Recerca UAB i el Consorci Centre de Visió per Computador
 
El Govern ha aprovat destinar 166.000 euros al pla d’actuació de transferència tecnològica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSID), de la Fundació Parc de Recerca UAB i del Consorci Centre de Visió per Computador. El Consell Executiu ha donat llum verd a la subscripció d’un conveni entre l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa, ACCIÓ, i aquestes institucions, amb l’objectiu de promoure la recerca industrial i la transferència de tecnologia com a mecanisme per millorar la competitivitat del teixit empresarial català.
 
L’acord forma part de la línia global de suport del Govern adreçada a impulsar les activitats de transferència tecnològica que realitzen els centres TECNIO, centres tecnològics i grups universitaris experts en investigació industrial i en transferència tecnològica a Catalunya. El suport de la Generalitat a aquestes universitats i centres de recerca, que s’acabarà de formalitzar en els propers mesos, es focalitza en programes de difusió i comercialització de tecnologia amb l’objectiu de poder transferir-ne els resultats a les empreses catalanes, ja sigui a través de contractes de recerca i serveis, de llicències de patents o amb la creació de noves empreses de base tecnològica.
 
 
El Govern aprova un acord amb el Ministeri de Sanitat per fixar les condicions de compra de vacunes 
 
El Consell Executiu ha aprovat la subscripció d'un acord de col·laboració entre el Departament de Salut i el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per fixar les condicions dels contractes de subministrament de diverses vacunes durant els anys 2015 i el 2016. En total es preveuen 481.000 dosis anuals per a les vacunes següents: la vacuna conjugada contra el meningococ C, la vacuna pentavalent (davant diftèria, tètanus, tos ferina acel·lular, poliomielitis inactivada i haemophilus influenzae tipus b conjugada), la vacuna contra l'hepatitis B per a adults i la vacuna contra la diftèria, tètanus i tos ferina acel·lular (dTpa). Les dosis es podran ajustar en cas que sigui necessari, per exemple, per l'aparició de  brots epidèmics. 
 
L'acord, que renova el que es va signar el 2012, pretén millorar l'eficiència econòmica i administrativa dels programes de vacunacions a l'Estat i contribuir a reduir el dèficit amb mesures com la compra centralitzada de vacunes. S'emmarca en el Reial decret llei 16/2012, de mesures urgents per garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut i millorar la qualitat i seguretat de les seves prestacions, que encomana al Consell Interterritorial fomentar les actuacions conjuntes de cada territori per adquirir qualsevol producte que sigui susceptible d'un mecanisme de compra conjunta i centralitzat.
 
 
El Govern promou la formació en llengua francesa i alemanya per als docents
 
El Govern ha aprovat avui dos acords de col·laboració entre el Departament d'Ensenyament i l’Institut Francès i el Goethe-Institut per tal de promoure diverses activitats de formació del professorat en llengua francesa i alemanya, respectivament, durant aquest 2014. L’Executiu considera important afavorir el coneixement d’aquestes dues llengües entre el professorat, per potenciar-ne el coneixement entre l’alumnat de secundària, en el context d’ensenyament plurilingüe de l’escola catalana.
 
L’acord amb l’Institut Francès inclou activitats de promoció de la llengua francesa dirigides al professorat i a l’alumnat del país, com l’organització de les Jornades de les Escoles Oficials d’Idiomes d’assessorament i dinamització dels grups en llengua francesa; l’organització de la trobada pedagògica per presentar el DELF escolar (diploma d’estudis en llengua francesa del govern francès) al professorat de secundària, o el finançament d’un curs de formació destinat a habilitar professorat com a examinador oficial.
 
L’acord amb el Goethe-Institut, institució oficial del Govern alemany, té com a objectiu impulsar activitats de formació en aquesta llengua per al professorat no universitari, tenint en compte l’intercanvi constant d’experiències culturals i educatives entre els països de la Unió Europea. Entre les activitats previstes destaca l’organització d’un seminari didàctic, sessions per desenvolupar continguts metodològics, o jornades per a professorat d’alemany. A banda, el Goethe-Institut atorga un total de 10 beques per a cursos d’alemany i per a cursos de formació metodològica, a Alemanya, per a professorat de Catalunya. L’acord facilita la participació del professorat als cursos d’estiu organitzats per institucions formatives a Alemanya, així com als cursos que es realitzen a Catalunya.
 
 
El Govern declara bé cultural d’interès nacional l’edifici octogonal romà de Can Ferrerons (Premià de Mar) i el Teatre la Massa (Vilassar de Dalt)
 
El Govern ha aprovat declarar bé cultural d’interès nacional dos monuments: l’Edifici octagonal romà de Can Ferrerons, a Premià de Mar, en la categoria de zona arqueològica, i el Teatre la Massa, a Vilassar de Dalt, en la categoria de monument històric. També s’ha delimitat l’entorn de protecció d’aquests béns, així com del castell de Vilassar de Dalt.
 
  • Can Ferrerons (Premià de Mar): Amb una planta octagonal de 735 m2 de superfície, l’edifici s’inscriu dins del conjunt de troballes romanes de 5,5 hectàrees que conformen el jaciment arqueològic de la Gran Via–Can Ferrerons, del qual s’han anat trobant restes des del 1969. Es tracta d’un cas únic a Catalunya i pràcticament a la Hispania romana i al conjunt de l'occident de l'Imperi romà, ja que existeixen molt pocs edificis octagonals a la Península Ibèrica. L'edifici sembla haver estat bastit el segle IV dC i haver funcionat fins a mitjan segle VI dC. En una primera fase tenia funció de balneum, posteriorment, un ús agrícola i de transformació de metall datada al segle V i VI dC, i una tercera i definitiva fase vinculada a diverses inhumacions de la segona meitat del segle VI dC. Gran part del complex arquitectònic de Can Ferrerons va ser integrat l’any 2002 en un edifici de nova construcció bastit expressament per protegir les restes i futura museïtzació.
 
  • Teatre la Massa (Vilassar de Dalt): Obra de l’arquitecte Rafael Guastavino, el Teatre la Massa va ser construït l’any 1881. Guastavino va aprofundir en les tècniques del maó pla, renovant i modernitzant des d’un punt de vista científic la utilització de la volta catalana. Va construir el cobriment de l’equipament amb una cúpula de grans dimensions formada només amb una làmina de maó molt prima i un radi de curvatura molt obert. La seva rigidesa l’obtenia de la particularitat de la forma geomètrica i nous tipus de morter. El Teatre La Massa ha estat restaurat entre els anys 1998 i 2002 per l’equip d’arquitectes de Lluís Dilmé i Xavier Fabré encapçalat per Ignasi de Solà-Morales. S’han conservat i consolidat tots els elements arquitectònics i espais originals i, al mateix temps, s’han adaptat i ampliat espais per al bon funcionament del teatre.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined