• Enguany hi participen 9 municipis de les Terres de l’Ebre amb 20 activitats lúdiques organitzades sota el lema Fem el carrer més nostre
  • Es consolida el concurs fotogràfic de participació ciutadana Apunta’t al Clic Mob! a través de la xarxa social Instagram
 
 
Des del dilluns 22 i fins al 29 de setembre, Catalunya celebra un any més la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que, sota el lema “Fem el carrer més nostre”, cerca noves formes de mobilitat per alleugerir el domini del cotxe particular en favor d’un transport més sostenible. És un nou pas per a la conscienciació social sobre la necessitat d’una nova mobilitat urbana, que eviti els efectes negatius derivats de l’ús inadequat del cotxe a la ciutat.
 
A les Terres de l’Ebre 9 municipis han preparat 20 activitats lúdiques que es duran a terme al llarg d’aquesta setmana, al temps que s’han implantat 47 noves mesures de caràcter permanent orientades a aconseguir una mobilitat més sostenible i segura.
 
La implicació dels municipis en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura es consolida a les Terres de l’Ebre. Hi participen els ajuntaments de l’Aldea, Tortosa, Amposta, Ginestar, Mora d’Ebre, Rasquera, Horta de Sant Joan, la Fatarella i Santa Bàrbara. També hi donen suport els consells comarcals del Baix Ebre, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta i l’operador privat de transport HIFE.
 
Els objectius principals de la Setmana són:
 
  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús irracional del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física. Agafar el transport públic col·lectiu per anar a la feina, moure’s en bicicleta per la ciutat o caminar per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot jugar un paper molt important en la salut.
 
 
Activitats organitzades
 
Entre tots els actes que se celebraran cal destacar les pedalades i caminades. Hi ha gairebé una desena d’activitats relacionades amb la bicicleta i una altra desena d’activitats de caminar, repartides segons la seva temàtica en caminades saludables, verdes i culturals.
 
D’altra banda, es consolida, el concurs fotogràfic de participació ciutadana ‘Apunta’t al Clic Mob!’ a través de la xarxa social Instagram. Els participants hauran de publicar imatges sobre el transport i la mobilitat sostenible amb l’etiqueta #mobilitat2014. Totes les fotografies presentades al concurs podran optar a un dels tres premis generals de l’àmbit de Catalunya.
 
Més informació sobre la Setmana de la Mobilitat Sostenible, i una agenda amb les activitats al web www.mobilitat.gencat.cat.
 
A la nota de premsa adjunta hi trobareu el llistat de les activitats per municipis.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 70