La gala de lliurament de les cobejades estatuetes retorna després de dos anys al seu origen, Lleida, on tindrà lloc el dia 21 de novembre.
 
La vigèsim primera edició dels prestigiosos Premis Porc d'Or a l'excel·lència en la producció porcina ja és aquí. Organitzats un any més per l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), del Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, compten amb la col·laboració, com ja és habitual des dels seus inicis, de l'empresa de salut animal Zoetis, a més del suport de  l'Ajuntament de Lleida "la Paeria" i de la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc) que al costat de Zoetis són co-organitzadors.
 
Aquest any la celebració de la gala de lliurament dels Premis Porc d'Or tornarà als seus orígens i tindrà lloc a Lleida (Catalunya) el dia 21 de novembre.
 
Amb l'assistència de més de 650 professionals de la porcicultura, entre ramaders de tot Espanya, empreses i personalitats lligades a aquest sector, així com autoritats locals, autonòmiques i nacionals, la gala dels premis Porc d'Or suposa el gran esdeveniment anual per el sector ramader en general i del porcí en particular.
 
Com a novetat en aquesta edició, s'introdueix el Premi al Nombre de garrins deslletats per truja de Baixa (LDCB), que ha passat a substituir el guardó al Nombre de Garrins Nascuts Vius. El LCDB és un excel·lent indicador del bon maneig i de determinats paràmetres de benestar, així com del rendiment productiu i econòmic de les explotacions.
 
D'aquesta manera, els Premis Porc d'Or es concedeixen a les granges que remeten periòdicament les seves dades al BDporc (Banc de Dades de Referència del Porcí Espanyol), atenent als criteris de número de garrins deslletats per truja de Baixa (LDCB), taxa de Parts (TP) i Productivitat Numèrica (PN).
 
Les granges aspirants pertanyen a diferents categories, establertes en funció del nombre de truges en l'explotació (1a, fins a 200 truges, 2a, de 201-500 truges, 3a, de 501 a 1.000 truges, 4a, de 1.001 a 2.000 truges i 5a, més de 2.001 truges).
 
Aquest any seran 120 les nominacions a les quals opten granges seleccionades entre 622 explotacions analitzades adherides al BDporc. Només algunes s'alçaran a la propera gala dels Premis Porc d'Or 2014 amb una o diverses de les 45 estatuetes d'Or, Plata i Bronze.
 
A aquests 45 guardons cal afegir els tres Premis Especials: Premi Porc d'Or amb Diamant, màxima categoria; Premi Porc d'Or del MAGRAMA a "Sanitat, Benestar Animal i Medi Ambient"; i el Premi a la Màxima Productivitat Numèrica.
 
El jurat encarregat de determinar quines de totes aquestes explotacions seran guardonades està format per personalitats de reconegut prestigi a la indústria porcina, la investigació ramadera i l'administració.
En aquesta XXI edició dels Premis Porc d'Or integren el jurat: Sra. Esperanza Orellana i Sra. Marta Garcia, del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA); D. Miguel Àngel Figuera, de l'Associació Nacional de Productors de Bestiar Porcí (ANPROGAPOR); D. Joaquim Xifra, del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) de la Generalitat de Catalunya; Sra. Esther Prieto, de l'Associació Nacional de Criadors de Bestiar Porcí (ANPS); D. Mateo del Pozo, de l'Associació Nacional de Porcinocultura Científica (ANAPORC); Josep Gasa, de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); D. Lorenzo Fraile i D. Joan Estany, de l'Escola Tècnica d'Enginyeria Agrària de la Universitat de Lleida (ETSEA-UdL); D. Ricard Parés, de l'Associació Catalana de Productors de Porcí (PORCAT); els consultors en porcí D. Ricardo García, D. Albert Finestra i José Casanovas; i per part de l'IRTA, Sra. Raquel Quintanilla, Sra. Núria Alos, D. Carles Rosell i D. Pedro López.
 
Vint anys de reconeixement a l'excel·lència
L'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) va crear els Premis Porc d'Or el 1994 amb l'objectiu de reconèixer el treball d'aquelles empreses i explotacions de porcí que, gràcies a la seva professionalitat i esforç i a la utilització de les millors tècniques de producció, són capaços de superar els nous reptes que contínuament apareixen en el desenvolupament d'aquesta activitat, actuant com a puntes de llança del sector porcí espanyol.
Avui dia, la XXI edició, els premis Porc d'Or, no només estan consolidats, sinó que constitueixen tot un referent per a les empreses i granges de porcí espanyoles, que veuen en ells un reconeixement a l'excel·lència en el treball.
 
Amb el suport de ZOETIS, Interporc i l'Ajuntament de Lleida "La Paeria" com co-organitzadors de l'acte
ZOETIS és una empresa independent dedicada exclusivament a la salut animal i a donar suport als seus clients i les seves empreses. Amb més de 9.300 empleats i presència en més de 70 països, ZOETIS descobreix, desenvolupa, fabrica i comercialitza medicaments i vacunes d'ús veterinari complementats per productes de diagnòstic i recolzats per una àmplia gamma de serveis.
ZOETIS té un clar compromís amb la indústria porcina, que es reflecteix no només en l'esforç inversor que aquesta realitza en R+D+I, sinó també en el seu suport a iniciatives que, com els premis Porc d'Or, estimulen la millora contínua i el creixement del sector productor de porcí a Espanya.
 
A més els premis compten amb el suport de l'Ajuntament de Lleida "La Paeria" i, per segon any consecutiu, amb el de la Interprofessional Porcí de Capa Blanca (Interporc).