Enric Vendrell s'ha reunit avui amb l'alcalde de Salt per analitzar la diversitat religiosa

query_builder   18 setembre 2014 17:46

event_note Nota de premsa

Enric Vendrell s'ha reunit avui amb l'alcalde de Salt per analitzar la diversitat religiosa

El director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, ha visitat aquest matí l’ajuntament de Salt (Gironès), on ha mantingut una reunió amb l’alcalde, Jaume Torramadé, per analitzar conjuntament la diversitat religiosa amb què compta aquest municipi. 
Generalitat de Catalunya
Salt compta actualment amb 14 centres de culte: 2 parròquies catòliques, 1 església adventista, 5 esglésies evangèliques, 5 oratoris islàmics i 1 temple sikh. La majoria d’esglésies evangèliques són d’orientació pentecostal i bàsicament agrupen població subsahariana, especialment de Ghana i de Nigèria. Quant als oratoris o mesquites, hi ha dos espais gestionats per la comunitat marroquina. Els altres tres depenen de la comunitat subsahariana.
 
Posteriorment, juntament amb l'alcalde i el consol general del Marroc a Girona,  Brahim Baddi, han visitat l'estat de les obres de la mesquita que promou amb aportacions privades l’entitat Comunitat Islàmica Imam Malik. L’edifici en construcció ocupa un solar de 932 metres quadrats, al polígon industrial de la localitat, a la cantonada dels carrers Vilablareix i Rigoberta Menchú. La comunitat Imam Malik va néixer de l’agrupació de diferents entitats islàmiques preexistents a la zona.
 
Salt supera els 30.000 habitants, segons dades de 2013,  amb prop del 42 per cent de nacionalitat estrangera, majoritàriament del Marroc.
 
Aquesta visita forma part del programa habitual de treball del responsable d’Afers Religiosos, per conèixer in situ la realitat de la diversitat religiosa present al país.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined