El Centre de Suport Territorial de l'ICGC a Tremp col·labora amb la Universitat de Lleida en el curs internacional sobre micromorfologia de sòls

query_builder   19 setembre 2014 15:58

event_note Nota de premsa

El Centre de Suport Territorial de l'ICGC a Tremp col·labora amb la Universitat de Lleida en el curs internacional sobre micromorfologia de sòls

·         Les jornades començaran a la Universitat de Lleida el proper dilluns, 22 de setembre, mentre que al Centre de Suport Territorial (CST) de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) al Tremp ho faran el 23 de setembre.
 
·         La micromorfologia de sòls persegueix l’observació i estudi dels sòls a escala microscòpica.
 
L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) i el Departament de Medi Ambient i Ciències del Sòl de la Universitat de Lleida (UdL) organitzen un curs internacional sobre micromorfologia de sòls (Intensive training Course on Soil Micromorphology). El curs començarà el proper 22 de setembre, a la universitat lleidatana, i el 23 de setembre al Centre de Suport Territorial (CST) de l’ICGC a Tremp fins  el 3 d’octubre.
 
Vint científics provinents de diverses institucions de recerca de dotze països d’Europa i Amèrica participaran en el curs de formació especialitzada en micromorfologia de sòls, coordinat per Rosa Maria Poch, del Departament de Medi Ambient i Ciències del Sòl de la UdL i Presidenta de la Soil Morphology and Micromorphology Comission de la Unió Internacional de Ciència del Sòl.
 
La formació serà impartida per vuit Professors de la UdL, l’University College of London, la University of Ghent i la Universitat de Barcelona (UB), i comptarà amb la participació de tècnics de l’ICGC en els estudis específics de camp. El Curs comptarà amb la docència del doctor Georges Stoops, Professor Emèrit de la Universitat de Ghent (Bèlgica).
 
L’Intensive training Course on Soil Micromorphology s’imparteix amb una freqüència bianual o trianual des de l’any 1991 a diverses universitats europees i a Sudamèrica. Les darreres edicions celebrades a Catalunya van ser els anys 2005 i 2007,  en ambdues ocasions a la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona (UB). La darrera edició del curs es va celebrar a Tübingen l’any 2011.
 
La micromorfologia de sòls és una subdisciplina de l’edafologia que tracta de l’observació i l’estudi dels sòls a escala microscòpica.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 172

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined