• El Departament d'Agricultura subvencionarà el projecte, que s'inscriu dins la  Taula de Distribució Solidària d'Aliments, amb 144.000 euros
moment de la signatura del conveni
moment de la signatura del conveni
El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, i el president de la Fundació Privada Banc dels Aliments, Eduard Arruga, han signat avui un conveni de col·laboració per subvencionar la transformació de la fruita retirada del mercat per les organitzacions de Productors de Fruites i Hortalisses de Catalunya (OPFH) en sucs que seran distribuïts gratuïtament entre les persones més necessitades.
 
La subvenció atorgada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, per dur a terme aquest projecte és de 144.000 euros. Amb aquest acord, la Fundació Privada Banc dels Aliments es compromet a dur a terme el projecte treballant amb organitzacions de productors per dirigir les retirades de préssec i nectarina a la transformació en suc, i es responsabilitza de la gestió amb aquestes organitzacions.
 
El Banc dels Aliments també haurà de vetllar perquè les empreses escollides per fer la transformació i l’envasat del suc compleixin el compromís de transformar i envasar tot el producte rebut, i que el producte obtingut d’aquesta transformació compleixi els requisits de qualitat i les normes d’etiquetatge dels sucs destinats a l’alimentació humana. Així mateix, el Banc dels Aliments es compromet a distribuir gratuïtament tot el producte entre entitats autoritzades com a receptores de fruites i hortalisses. Aquest conveni entrarà en vigor i serà vigent fins al 31 de març de 2015.
 
Aquest és un projecte que el Banc dels Aliments ha impulsat amb l’objectiu d’allargar considerablement el període de consum de la fruita més perible i adequar el lliurament a les entitats que depenen del Banc segons les necessitats de consum i les condicions d’emmagatzematge de cadascuna.
 
És un procés que s’inicia amb la transformació dels excedents de fruita de Catalunya provinents de la retirada del mercat que fan les OPFH, i que finalitza amb l’elaboració de sucs naturals distribuïts gratuïtament entre les persones més necessitades de Catalunya.
 
 Taula de Distribució Solidària d'Aliments
 
En compliment del que estableix la Moció 61/IX del Parlament de Catalunya, so­bre les accions per lluitar contra la pobresa, el juliol del 2013 es crea la Taula de Distribució Solidària d'Aliments. La Taula està liderada pel Departament de Benestar Social i Família, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i el Departament d'Empresa i Ocupació, i està formada per les entitats següents:
A partir de la Taula de Distribució Solidària d'Aliments s'han creat tres grups de treball: Distribució d'aliments, Captació d'aliments i Fons de la Unió Europea.
 
 
 
 
 
Setembre de 2014
 

1  

Imatges

moment de la signatura del conveni

moment de la signatura del conveni 2980