Altres acords del Govern

query_builder   23 setembre 2014 13:49

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

 
El Govern aprova incorporar els Mossos d’Esquadra a un conveni entre l’Executiu espanyol i la Fiscalia General de l’Estat per garantir un actuació coordinada davant de possibles sostraccions de nadons
 
El Govern ha aprovat subscriure un protocol d’adhesió del Departament d’Interior al conveni que la Fiscalia General de l’Estat i els ministeris de Justícia, d’Interior, de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat van signar el 26 de febrer de 2013 per posar en marxa un mecanisme de comunicació i intercanvi de dades per facilitar l’accés dels possibles afectats per casos de sostracció de nadons. L’objectiu és que la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra actuï de forma coordinada amb l’Estat davant d’aquests casos.
 
L’experiència adquirida des de la subscripció de l’acord ha permès constatar que tant Catalunya com el País Basc no estaven incloses en aquest conveni, malgrat estar afectades per aquesta problemàtica i disposar d’un cos de policia pròpia. Amb l’acord aprovat avui, la Policia de la Generalitat formarà part d’aquest protocol d’actuació, essencial per garantir que la prestació del servei als ciutadans afectats sigui més el eficaç i coordinada possible.
 
 
El Govern aprova un conveni entre l'AQuAS i l'Institut de Salut Carles III per desenvolupar activitats d'avaluació de tecnologies sanitàries
 
El Consell Executiu ha autoritzat avui la signatura d’un conveni de col·laboració entre l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries (AQuAS) del Departament de Salut i l'Institut de Salut Carles III (ISCIII), organisme públic de recerca adscrit al Ministeri d'Economia i Competitivitat, per desenvolupar activitats d'avaluació de tecnologies mèdiques. El document regula les condicions de col·laboració entre les dues institucions, en el marc de la Xarxa Espanyola d’Avaluació de Tecnologies Sanitàries i Prestacions del Sistema Nacional de Salut.
 
El conveni preveu realitzar diversos informes per avaluar l’efectivitat, l’eficiència i la seguretat de determinades tecnologies sanitàries, així com elaborar guies de pràctica clínica. Aquests treballs permetran generar un major coneixement per ajudar els professionals sanitaris i els pacients en la presa de decisions sobre les intervencions sanitàries més adequades. Així, la col·laboració permetrà posar a disposició de la ciutadania les tècniques, tecnologies i procediments diagnòstics, terapèutics i rehabilitadors més nous, eficaços i segurs.
 
Entre els projectes que preveu el conveni destaquen els treballs d’avaluació en artroscòpia d’espatlla, el tractament substitutiu renal, la variabilitat clínica en la realització d’artroplàsties de maluc i genoll, els ultrasons terapèutics per al glaucoma, l’elaboració d’indicadors i terminologia estàndards per a l’abordatge de l’atenció als pacients crònics o el desenvolupament de metodologies en l’estimació dels anys de vida ajustats per qualitat.
 
L’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya és una entitat del Departament de Salut que té per objecte promoure, fomentar i executar activitats de recerca, desenvolupament i innovació, incloent-hi l’àmbit de la biomedicina i ciències de la salut, i contribuir així a la millora de la salut de la població i a una atenció sanitària més efectiva, eficient i de qualitat.
 
L'Institut de Salut Carles III és un organisme públic de recerca amb caràcter d’organisme autònom, que depèn funcionalment del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, que realitza activitats en matèria de salut, planificació i assistència sanitària.
 
 
El Govern aprova un acord amb el CatSalut i l’Ajuntament de Masquefa per finançar el nou CAP del municipi
 
El Govern ha aprovat la modificació del conveni de col·laboració entre el Departament de Salut, el Servei Català de la Salut (CatSalut) i l’Ajuntament de Masquefa amb l’objectiu de finançar la construcció del centre de salut del municipi. El nou equipament, que pertany a l’Àrea Bàsica de Salut Martorell Rural i és gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS), dóna servei als 8.199 habitants del municipi i suposa una millora en el confort, l’accessibilitat i la qualitat dels serveis sanitaris.
 
El CAP de Masquefa presta serveis de medicina familiar i comunitària, pediatria, atenció a la salut sexual i reproductiva, infermeria, atenció al ciutadà. Les noves instal·lacions permetran incorporar també els serveis d’odontologia i educació sanitària. L’edifici es distribueix en una planta baixa, on s’ubiquen els serveis, i una petita planta a sobre per als serveis interns. El total de superfície construïda és de 1.091m2.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined