El conseller Pelegrí amb els guardonats
El conseller Pelegrí amb els guardonats
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de Pesca i Afers Marítims, Jordi Ciuraneta, ha presidit l’acte de lliurament dels guardons de la Pesca Catalana, que atorga anualment el Departament.
 
En l’edició d’aquest 2014, ha estat reconeguda amb la Medalla de la Pesca Catalana la professora titular d’Economia de la Universitat de Girona Anna Garriga Ripoll. Garriga ha col·laborat estretament amb el sector pesquer gironí, mitjançant les seves investigacions i estudis diversos que han estat de gran utilitat per elaborar un pla de gestió per a la pesca de la gamba a Palamós, així com en la recerca de sistemes de venda i implementació de noves tecnologies que permetin incrementar el valor afegit a les captures de peix.
 
D’altra banda, s’ha concedit la Placa de la Pesca Catalana al Gremi de Majoristes del Mercat del Peix de Mercabarna (GMP) per l’impuls i l’execució del Centre Interactiu del Peix. Aquest projecte ha aconseguit incrementar el consum de peix, donar a conèixer als més joves les diferents etapes que té el peix des que es pesca fins a la taula, ha influït en els hàbits de compra i consum de les famílies, i ha potenciat les estructures comercials associades.
 
També s’ha concedit la Placa de la Pesca Catalana a l’Associació Catalana d’Aqüicultura (ACA). Es tracta de l’única entitat que fomenta i desenvolupa l’Aqüicultura a Catalunya, defensant els interessos d’aquest sector, donant a conèixer les peculiaritats de les indústria i dels productes aqüícoles i donant suport a les iniciatives de millora per pal·liar les necessitats de l’aqüicultura.
 
Abans d’iniciar el lliurament dels guardons s’ha fet una menció especial a Daniel Jonathan Moran, mariner de l’embarcació L’Escandall, mort a conseqüència d’un incendi a la seva embarcació a la costa barcelonina el passat mes d’abril, i a diferents membres de la tripulació de l’embarcació Mar Vella que van participar en el rescat durant aquest sinistre.
 
En la seva intervenció, el conseller Pelegrí ha felicitat els guardonats i ha destacat la seva feina com “un exemple d’estima i reconeixement a la nostra mar i al sector pesquer català en general”. “Són les peces de l’engranatge que fan que la pesca catalana evolucioni i sigui reconeguda arreu”, ha afirmat.
 
Pelegrí també ha explicat que “un cop més, Catalunya i Barcelona revaliden la seva fortalesa agroalimentària, la seva capitalitat dins del Mediterrani i la seva capacitat per crear un espai on tots els actors pugin interrelacionar-se i crear sinergies”. “Hem aconseguit una fira que és l’aparador de les potencialitats del sector pesquer i que ha de servir per posicionar millor el nostre peix i el nostre sector a Europa i el món; i perquè els compradors i venedors internacionals de productes del mar s’adonin de l’important mercat que hi ha a Catalunya i al sud d’Europa”.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

1  

Fitxers adjunts

El conseller Pelegrí  amb els guardonats

El conseller Pelegrí amb els guardonats
JPG | 30