Escola de dones polítiques 2014 a Alpicat
Escola de dones polítiques 2014 a Alpicat
L’Institut Català de les Dones (ICD) ha organitzat aquest dissabte a Alpicat (Segrià) una sessió de formació amb l’objectiu de reforçar les competències directives i la capacitat de lideratge i comunicació de les electes.
 
El curs ha tingut  lloc en el marc de l’Escola de Dones Polítiques 2014 i el seu objectiu és promoure les aportacions de les dones a la política local, allargar la seva permanència en els càrrecs, i impulsar el seu accés a qualsevol àrea de gestió política.
 
En els darrers anys la participació de les dones a la política ha augmentat però les alcaldesses encara són un 14,2% del total, i les dones regidores un 32,2%.
 
La sessió de dissabte, que va comptar amb la participació de quaranta polítiques de les comarques de Lleida, va ser inaugurada per Carme Castelló, coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones a Lleida; Josep Mª Forné, director dels Serveis territorials de Benestar Social i Família; Joan Reñe, president de la diputació de Lleida; i l’alcalde d’Alpicat, Pau Cabré.
 
El curs inclou un espai de mentoring per fomentar l'aprenentatge i el progrés de les carreres de les dones a través de l'experiència i l'habilitat d'altres professionals que comparteixen els seus coneixements. Consisteix en què dones amb una amplia i reconeguda experiència en el camp de la política acompanyen i aconsellen d’altres en la seva carrera i àmbit professional.
 
La sessió ha consistit en una conferència a càrrec de la psicòloga i coach Hermínia Gomà, i una sessió de mentoring amb Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, Rosa Mª Giralt, regidora d’alpicat; Rosa Mª Perelló, alcaldessa de Tàrrega; MªJosé Horcajada, regidora de la Paeria de Lleida, i Pilar Cases, regidora de Tremp.
 
L’Escola de Dones Polítiques també és un espai de trobada i impuls a la creació de xarxes de col·laboració entre dones polítiques al territori. Es tracta d’un espai obert a totes les dones i s’ofereix en el marc d’un programa de l’Institut de Formació Política per a Dones, creat l’any 2008 per la Diputació de Barcelona.
 
La incorporació de l’ICD a aquest programa permet que dones electes de municipis de la resta de demarcacions puguin accedir a aquesta formació.