El Servei Meteorològic de Catalunya instal·la una nova estació meteorològica automàtica (EMA) a la Tosa d'Alp

query_builder   30 setembre 2014 17:15

event_note Nota de premsa

El Servei Meteorològic de Catalunya instal·la una nova estació meteorològica automàtica (EMA) a la Tosa d'Alp

  • Des del 4 de setembre es poden consultar les dades meteorològiques de la nova EMA instal·lada al municipi d’Alp, a la Cerdanya
 
El president del consell d’administració de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, l’alcalde d’Alp, Ramon Moliner, el director del Servei Meteorològic de Catalunya, Oriol Puig i el director de l’Estació d’Esquí de Masella, Xavier Nolla, han inaugurat la nova Estació Meteorològica Automàtica (EMA) la Tosa d’Alp 2500.
 
La instal·lació d’aquesta estació meteorològica automàtica gestionada pel SMC és resultat del conveni signat entre Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament d’Alp, l’Estació d’Esquí de Masella i el Servei Meteorològic de Catalunya.
 
A quest nou equipament disposa de sensors d’interès meteorològic per a la mesura de la temperatura i la humitat relativa de l’aire, la irradiància solar global i la direcció i velocitat del vent a 10 metres.
Les dades subministrades per tots aquests sensors s’enregistren cada 30 minuts, i s’envien a la seu central del SMC cada mitja hora a través de comunicacions GPRS. Tot seguit, els valors s’emmagatzemen a la base de dades del SMC i se sotmeten als diversos controls de qualitat establerts.
 
Tota la informació d’aquesta estació es pot consultar a la pàgina web del SMC: www.meteo.cat.
 
 
La Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA)
 
La nova estació queda integrada a la Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA) que gestiona el Servei Meteorològic de Catalunya, la qual passa a disposar de 174 EMA equipades amb sensors que mesuren les principals variables meteorològiques a nombrosos indrets del país.
Les dades proporcionades pels equipaments s’incorporen a la Base de dades meteorològiques de Catalunya i permeten realitzar tasques de vigilància meteorològica i estudis climàtics, entre d’altres.
 
 
Vista General de la nova estació la Tosa d’Alp 2500 (ZD)
foto
Armari d’intempèrie on s’allotgen els equips d’adquisició, alimentació i comunicacions
foto

3  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 254

Foto EMA

Foto EMA
JPG | 2028

Foto armari EMA

Foto armari EMA
JPG | 1802

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined