• La consellera d’Ensenyament així ho ha assegurat durant la inauguració de les jornades Ensenyar Europa a les aules
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha destacat que la formació en la dimensió europea forma part del projectiu educatiu que actualment hi ha a Catalunya i ha assegurat que “Ensenyar Europa també és ensenyar a viure Europa i ensenyar a sentir-nos europeus”. Així ho ha afirmat durant la inauguració de les II Jornades Ensenyar Europa a les aules: “La integració europea, una prioritat a les aules” que aquest dilluns i dimarts es realitzen a la Universitat Pompeu Fabra.
 
Rigau ha remarcat que “Catalunya sempre ha mirat al nord” i que avui, més que mai, està compromesa amb la construcció d’aquesta Europa. La consellera ha afirmat que les institucions catalanes tenen molt clar aquest compromís però ha apuntat que aquest és un treball que no solament s’ha de fer a nivell polític sinó que també requereix la implicació de tota la societat civil. Per això, ha ressaltat la importància que la càtedra Jean Monnet, organitzadora de les jornades que aquests dies es fan a la UPF, aposti per ensenyar Europa a les aules de secundària.  En aquest context, la consellera ha considerat fonamental la participació dels docents perquè “qui millor que els ensenyants per estar en contacte directe amb les noves generacions que han de viure plenament aquesta dimensió europea?”.
 
Durant els dos dies que es realitzen les jornades Ensenyar Europa a les aules hi hauran diverses taules rodones en les quals hi participaran alumnes i professors de secundària, batxillerat i FP. Durant les sessions es tractaran qüestions com, per exemple, la presència de la Unió Europea als llibres de text o com els joves i els centres educatius veuen Europa. A les jornades també es presentaran els programes de suport a l’ensenyament sobre integració europea, i hi haurà xerrades a càrrec d’experts, com ara la conferència que aquest dimarts pronunciarà Xavier Prats, director general d’Educació i Cultura de la Comissió Europea, que tractarà sobre el futur de la política d’educació.

1  

Imatges

Inauguració de les II Jornades Europa a les aules

Inauguració de les II Jornades Europa a les aules 4533