La sessió duta a terme a Cornellà

Benestar Social i Família forma professionals de la seguretat en detecció de maltractaments a la gent gran

query_builder   2 octubre 2014 13:00

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família forma professionals de la seguretat en detecció de maltractaments a la gent gran

Aquesta setmana ha organitzat sessions a Cornellà i a l’Institut de Seguretat Pública de Mollet del Vallès
 
La iniciativa s’inscriu en un pla formatiu arreu del país que compta amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”
La sessió duta a terme Cornellà
El Departament de Benestar Social i Família promou la formació de professionals dels cossos de seguretat en detecció i intervenció davant casos de maltractaments a la gent gran. La iniciativa s’inscriu en un pla formatiu que es desenvolupa arreu del país amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”, en el marc d’un programa per fomentar el bon tracte a les persones grans i la campanya de sensibilització “Patrimoni de la Humanitat”.
 
Aquesta setmana la Secretaria de Família, adscrita al mateix Departament, ha organitzat dues sessions, una a Cornellà dimarts i una segona a l’Institut de Seguretat Pública de Mollet del Vallès aquest matí. La formació als professionals de la seguretat s’afegeix a la que Benestar Social i Família impulsa des de la presentació el 2012 del Protocol marc i orientacions d’actuació contra els maltractaments a les persones grans.
 
Enguany també s’està formant a professionals de l’àmbit de la salut, a professorat de cicles formatius d’atenció a la gent gran i a tot tipus de perfils que puguin estar implicats en la detecció o intervenció dels maltractaments a la persones grans. En total, aquest 2014 es preveu formar 1.200 professionals i 1.200 més de cara a l’any vinent.
 
La Generalitat també realitza una formació específica als tècnics d’atenció telefònica del servei 112 i altres línies telefòniques per tal que puguin donar resposta a denúncies o consultes sobre aquesta problemàtica. 
 
Durant el 2013 Benestar Social i Família va formar a més de 900 persones arreu de Catalunya a través de cursos adreçats principalment als professionals dels serveis socials i de la salut que mantenen un contacte habitual amb la gent gran, com ara responsables de casals i equipaments cívics, treballadors familiars, personal de residències i centres de dia o tècnics dels serveis socials.
 
Així mateix, es van distribuir més de 6.500 guies sobre el Protocol entre casals de gent gran, ajuntaments, consells comarcals, comissaries de policia, serveis d’atenció a la víctima, centres penitenciaris i serveis socials d’àmbit penal, entre d’altres.
 
D’altra banda, el Departament ha signat un conveni de col·laboració amb el Col·legi de Farmacèutics per donar a conèixer el Protocol i ajudar-los a detectar possibles maltractaments. Els farmacèutics col·laboraran així mateix en la difusió de la campanya de sensibilització “Patrimoni de la Humanitat”, presentada el passat mes de juny i que té per màxim objectiu conscienciar la població, donar a conèixer els recursos existents, afavorir l’aflorament de casos i promocionar conductes de bon tracte.

1  

Fitxers adjunts

La sessió adreçada a professionals de la seguretat que va tenir lloc dimarts a Cornellà

La sessió adreçada a professionals de la seguretat que va tenir lloc dimarts a Cornellà
JPG | 179

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined