Els serveis sanitaris penitenciaris s'integren en el sistema sanitari públic

query_builder   1 octubre 2014 19:00

event_note Nota de premsa

Els serveis sanitaris penitenciaris s'integren en el sistema sanitari públic

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica avui l’Ordre que fa efectiva la integració en el sistema sanitari públic dels serveis sanitaris penitenciaris i de justícia juvenil.
 
Es tracta del darrer tràmit en aquest procés, pel qual el Departament de Salut assumeix la plena responsabilitat sobre la gestió dels serveis sanitaris prestats a l’interior dels centres penitenciaris i en els centres educatius de justícia juvenil, tal i com va acordar el Govern el mes de novembre passat.
 
L’Ordre disposa les adaptacions pressupostàries necessàries per fer efectiu el canvi, que afecta uns 280 professionals sanitaris que estaven adscrits al Departament de Justícia i que han passat a ser personal de l’ICS, així com els mitjans materials i diferents concerts i contractes en vigor per a la prestació del servei.
 
El Departament de Justícia, el Departament de Salut, el CatSalut i l’ICS han treballat un model assistencial en salut penitenciària i procés d’assignació del Codi d’Identificació Personal (CIP) a la població penitenciària.
 
L’objectiu de la integració és la inclusió de la població reclusa en el sistema sanitari públic de Catalunya, encarregat de l’atenció sanitària de tots els ciutadans garantint els principis d’universalitat, equitat i accessibilitat.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined