Demà divendres se celebra la II Nit de la Llengua al Món Digital en format de viquimarató

query_builder   2 octubre 2014 13:48

event_note Nota de premsa

Demà divendres se celebra la II Nit de la Llengua al Món Digital en format de viquimarató

  • La sessió, organitzada pel Departament de Cultura amb la col·laboració d’Amical Wikimedia, se centrarà en la història del català
  • Es manté Barcelona com a seu principal i hi haurà sessions simultànies a Girona i Tarragona
Nit Digital
Demà divendres, 3 d’octubre, tindrà lloc la II Nit de la Llengua al Món Digital, organitzada pel Departament de Cultura a través de la Direcció General de Política Lingüística amb la col·laboració d’Amical Wikimedia. L’activitat es farà de les 18 a les 24 hores i tot i que mantindrà com a seu Barcelona, enguany hi haurà sessions simultànies a Girona i Tarragona.
 
Amb l’objectiu d’afavorir el prestigi de la llengua catalana incidint en la presentació que se’n fa al món digital, la II Nit de la Llengua al Món Digital mantindrà el format de viquimarató que ja va tenir en la primera edició, l’any 2013. Una viquimarató és una acció intensiva d’edició de la Viquipèdia. Atesa la coincidència amb el Tricentenari, en aquesta ocasió se centrarà en la història de la llengua a partir dels continguts del projecte 300 fets de llengua, una iniciativa de Direcció General de Política Lingüística que té per objectiu divulgar de manera lúdica els 300 fets més rellevants de la història del català. Diversos professors universitaris de l’especialitat faran de mentors dels assistents per garantir un bon resultat de l’acció.
 
La Viquipèdia és una enciclopèdia lliure mantinguda per la Fundació Wikimedia, una organització sense ànim de lucre. L’edició en català de la Viquipèdia va ser la segona a crear-se, després de l’anglesa. El català ocupa la 17a posició en nombre d’articles a l’enciclopèdia ja que, dels més de 33 milions d’articles escrits col·laborativament per usuaris de tot el món, 436.095 són en català.
 
En la primera Nit Digital hi van participar 30 viquipedistes entre els quals hi havia professionals de la llengua, estudiants de filologia i aficionats a la Viquipèdia. Des de les 18 a les 24 hores, els assistents van treballar sobre 23 articles i van afegir 54.514 octets d’informació nova, que es considera un nivell alt. També es va traduir informació al neerlandès i l’asturià.
 
La viquimarató és oberta a tothom i les tasques que podran fer els participants seran ampliar continguts amb referències a fonts fiables i/o revisar ortografia. Les persones que s’hi vulguin inscriure, poden fer-ho directament en aquesta pàgina.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined