Premis Nacionals de Comunicació 2014: Informatius de Catalunya Ràdio, El convidat, Marc Marginedas, Timeout.cat, Enric Pujadas, Ràdios i TVs aplegades a la Xarxa, Tatiana Sisquella

query_builder   2 octubre 2014 19:15

event_note Nota de premsa

Premis Nacionals de Comunicació 2014: Informatius de Catalunya Ràdio, El convidat, Marc Marginedas, Timeout.cat, Enric Pujadas, Ràdios i TVs aplegades a la Xarxa, Tatiana Sisquella

  • El jurat s’ha reunit avui per escollir els guardonats i el lliurament dels premis tindrà lloc el 22 d’octubre en un acte al Palau de la Generalitat
  • S’ha decidit també atorgar una menció d’honor a la periodista Tatiana Sisquella

El jurat de la XIVa edició dels Premis Nacionals de Comunicació, reunit avui al Palau de la Generalitat, ha decidit proposar com a guardonats d’enguany als Serveis Informatius de Catalunya Ràdio, en la categoria de ràdio; al programa “El convidat” que presenta Albert Om a TV3, en la categoria de televisió; a Timeout.cat, en la categoria de mitjà d’arrel digital; al periodista Marc Marginedas, en la categoria de premsa;  Enric Pujadas, en la categoria publicitat; i les ràdios i televisions de proximitat aplegades a la Xarxa, en la categoria de comunicació de proximitat.

 

El jurat també ha considerat oportú en l’edició d’enguany atorgar una Menció d’Honor a títol pòstum a la periodista Tatiana Sisquella, per la seva dilatada trajectòria en el panorama mediàtic català. El lliurament dels premis tindrà lloc en un acte al Palau de la Generalitat el proper 22 d’octubre.

 

El jurat ha valorat dels Serveis Informatius de Catalunya Ràdio el seu compromís històric amb la informació de qualitat a Catalunya , així com el rigor i la pluralitat mostrats durant més de 30 anys d’activitat. Pel que fa al programa “El convidat”, presentat per Albert Om, el jurat ha volgut distingir un format innovador d’èxit que temporada rere temporada segueix atraient els espectadors catalans situant-lo com a líder d’audiència a Catalunya.


En la categoria de premsa, el periodista Marc Marginedas ha estat proposat com a guardonat per ser representant d’un tipus de periodisme compromès amb el lector i la societat, que no coneix fronteres.  Mentre que Timeout.cat, ha estat proposat com a Premi Nacional de Comunicació en la categoria de mitjà d’arrel digital per ser un clar exponent de l’aprofitament del potencial d’Internet per buscar nous mecanismes de complicitat i interacció amb el lector, així com per haver esdevingut un referent de la informació cultural en català a la xarxa.


El jurat dels Premis Nacionals de Comunicació ha volgut distingir en aquesta XIVa edició les ràdios i televisions de proximitat aplegades a la Xarxa en la categoria de comunicació de proximitat per la seva tasca apropant la realitat del territori català a través de la provisió de continguts de qualitat. Pel que fa a la categoria de publicitat, Enric Pujadas ha estat reconegut pel jurat per la seva llarga trajectòria en el món de la comunicació i la publicitat que l’han portat a ocupar càrrecs de màxima responsabilitat durant més de 30 anys a l’empresa Ogilvy&Mathers.


Finalment, el jurat ha volgut reconèixer amb una Menció d’Honor a títol pòstum la periodista Tatiana Sisquella, traspassada aquest any. Sisquella s’ha convertit en un dels referents periodístics més estimats pels catalans després d’una dilatada carrera que l’ha portada a col•laborar amb els principals mitjans de comunicació de Catalunya.


Els Premis van ser creats l'any 1999 amb motiu dels 75 anys del naixement de la primera emissió regular de ràdio a Catalunya. L'objectiu dels guardons és atorgar un reconeixement a les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya, tant si han estat realitzades per professionals com per qualsevol entitat pública o privada.  El jurat del Premis Nacional de Comunicació està format ple president del Consell Audiovisual de Catalunya, Roger Loppacher; la cap de Premsa i Comunicació de la Diputació de Barcelona, Mònica Fulquet; el degà del Col•legi de Publicitaris i  Relacions Públiques de Catalunya, Ton del Pozo; l’ex degà del Col•legi de Periodistes de Catalunya Josep Maria Martí; la membre del  Comitè Executiu de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals en Català Helena Solà; i el professor de la Facultat de Comunicació Blanquerna de la URL Josep Lluís Micó.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined