El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que s’han registrat dos accidents mortals de trànsit amb dos morts a la xarxa viària interurbana de Catalunya aquest cap de setmana, des de les 15.00 h de divendres 3 fins a les 20.00 h d’avui diumenge 5 d’octubre.
 
L’últim sinistre va ocórrer cap a les 23.16 h d’ahir dissabte. Un turisme va sortir de la via i va xocar contra la marquesina d’una parada d’autobús al punt quilomètric 67,7 de la C-55 a Clariana de Cardener (Solsonès) en sentit Manresa. A conseqüència de l’accident, va morir el conductor i únic ocupant del vehicle, Triano V.F, de 20 anys, nacionalitat espanyola i veí de Solsona.
 
L’altre accident va passar cap a les 10.22 h d’ahir dissabte. Un turisme va atropellar un vianant al punt quilomètric 1.220 de la N-340 a Avinyonet del Penedès (Alt Penedès) en sentit Barcelona. Com a conseqüència de l’impacte, el vianant va morir. Es tracta d’ Ángel R.P, de 74 anys, nacionalitat espanyola i veí de Granollers. En canvi, el conductor del turisme va resultar il·lès.
 
Pel que fa a la mobilitat, el retorn del cap de setmana d’aquest diumenge a la tarda s’està desenvolupant amb tranquil·litat a la majoria de vies. Amb tot, cap a les 17.12 h, hi ha hagut una sortida de via d’un turisme sense ferits a l’A-2 a Esparreguera en sentit Barcelona que ha provocat retencions des del Bruc fins a Esparreguera. Cap a les 18.40 h també hi ha hagut un encalç  entre una motocicleta i un turisme, amb els dos motoristes ferits, a la C-32 a Cornellà de Llobregat. Aquest sinistre ha provocat cua en sentit sud. A banda d’això, també s’ha registrat més intensitat de trànsit a la Ronda Litoral o B-10 entre la Barceloneta i el Passeig de Colom en sentit Llobregat així com a la B-20 entre Santa Coloma de Gramenet i la Via Júlia en sentit d’entrada a Barcelona.  
 
També cal destacar que aquest diumenge la N-II ha estat tallada entre Montgat i Calella en tots dos sentits per la celebració del triatló Ironman Barcelona. S’han fet desviaments cap a l’Autopista del Maresme o C-32. Així mateix, i també amb motiu d’aquesta competició esportiva, s’han tallat les sortides de Mataró nord en sentit Girona i de Cabrera en sentit Barcelona de la C-32.
 
Quant a ahir dissabte, la circulació va ser còmoda i fluida a la majoria de vies. Amb tot, la N-340 va estar tallada a Avinyonet del Penedès en tots dos sentits per l’atropellament mortal i això va provocar uns 2 km de congestió. L’A-2 també va quedar restringida a Jorba en sentit Lleida per un encalç entre tres turismes amb cinc ferits lleus. A més, es va registrar més volum de trànsit a la Ronda Litoral o B-10 entre Can Tunis i el Port i entre Poble Nou i Bon Pastor en sentit Besòs, així com a la Pota Nord o B-20 entre Santa Coloma de Gramenet i el Nus de la Trinitat d’entrada a la ciutat de Barcelona.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota en pdf. Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 3 al 5 d'octubre

Nota en pdf. Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 3 al 5 d'octubre
PDF | 63