El director de l'SCT, Joan Josep Isern, signa a Alpicat un conveni per a l'elaboració del Pla Local de Seguretat Viària del municipi

query_builder   8 octubre 2014 12:30

event_note Nota de premsa

El director de l'SCT, Joan Josep Isern, signa a Alpicat un conveni per a l'elaboració del Pla Local de Seguretat Viària del municipi

 
El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha signat aquest matí un conveni per a l’elaboració del Pla Local de Seguretat Viària (PLSV) d’Alpicat (Segrià) juntament amb l’alcalde del municipi, Pau Cabré. Durant l’acte, Isern ha destacat que “aquests plans a mida ajuden a reduir la sinistralitat de les zones urbanes”. D’altra banda, Cabré ha explicat que el municipi ha sofert en els darrers anys un creixement de la població i "la col·laboració i ajuda del Servei Català de Trànsit és necessària per poder millorar, garantir i pacificar el trànsit d'Alpicat".
 
Amb el desplegament del PLSV a Alpicat, una població amb aproximadament 6.200 habitants, es pretenen aplicar mesures concretes, tant correctores com preventives, per tal de millorar la seguretat viària en el terme municipal, així com  mantenir i, si és possible reduir, la baixa sinistralitat viària amb víctimes que es registra a la localitat.
 
Impulsar Plans Locals de Seguretat Viària en els municipis amb menys de 20.000 habitants així com fer-ne el seguiment, l'avaluació i actualització, és un dels objectius que el Servei Català de Trànsit s’ha marcat en el Pla de Seguretat Viària 2014-2016. 
 
Des de l’any 2006, en l'àmbit local l’SCT realitza aquests plans que tenen com a objectiu reduir el nombre de víctimes per accident de trànsit, reduir el nombre d’accidents amb víctimes, coordinar diferents àrees de l’Ajuntament en tasques contra la sinistralitat, concretar un eix d’actuacions a favor de la seguretat viària i elaborar mesures per tal d’aconseguir els objectius plantejats. Fins a l'any 2013 es van elaborar un total de 156 PLSV, que inclouen tots els municipis de més de 20.000 habitants, capitals de comarca i d'altres municipis que ho han sol·licitat. En total, els municipis on s'ha realitzat PLSV representen el 81,4% de la població catalana. Per al trienni 2014-2016 es preveu dotar de PLSV tots aquells que tenen població entre 10.000 i 20.000 habitants i encara no han elaborat el seu pla, així com també tots aquells municipis que ho demanin.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined