·        El conseller d’Empresa i Ocupació ho ha dit en el marc de la missió empresarial a Mèxic, que s’allargarà fins demà, on hi participen 22 empreses del sector de l’automoció i 11 de la moda.
 
·        La delegació catalana s’ha reunit amb el centre de tecnologia avançada CIATEQ i ha visitat les empreses catalanes Zanini i Relats, que tenen seus a l’estat de Querétaro.
 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha assegurat aquest dimecres a Mèxic que “els països més industrialitzats són els que tenen més exportacions i una ocupació de més qualitat”. Ho ha dit durant un esmorzar empresarial a l’estat de Querétaro, en el marc de la missió empresarial a Mèxic organitzada pel Departament d’Empresa i Ocupació a través d’ACCIÓ.
 
Davant d’institucions i empresaris mexicans, el conseller ha establert paral·lelismes amb el pes que té la indústria a l’estat de Querétaro i a Catalunya. “Comptem amb un teixit format per una àmplia indústria diversificada, on cap sector té un pes superior al 17% del total de la producció”, ha subratllat Puig, destacant que la indústria catalana “s’ha sabut adaptar als nous reptes i temps, desenvolupant estratègies d’especialització, clusterització i apostant per la innovació i la sortida a nous mercats”.
 
La delegació catalana ha visitat el Centre de Tecnologia Avançada CIATEQ, una organització de centres tecnològics especialitzats en manufactura avançada que compta amb més de 100.000 m2 d’infraestructura en 8 estats mexicans. Durant la trobada s’han explorat noves oportunitats de col·laboració amb els centres tecnològics catalans. De fet, CIATEQ ja col·labora amb el centre tecnològic català ASCAMM, membre de la xarxa TECNIO.
 
També s’ha visitat l’empresa catalana Zanini, companyia catalana fabricant de components per a l’automoció present a Querétaro des del 1998. La delegació també s’ha desplaçat fins l’estat de León, on s’han reunit amb l’empresa catalana Relats, dedicada a la fabricació de cablejat.

1  

Fitxers adjunts

El conseller Felip Puig durant la visita al Centre de Tecnologia Avançada CIATEQ.

El conseller Felip Puig durant la visita al Centre de Tecnologia Avançada CIATEQ.
JPG | 220