FOTO WEB
Imatge de Jordi Ciuraneta en la reunió.
  
 
El director general de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Jordi Ciuraneta, ha participat, del 7 al 9 d’octubre, en la reunió del Consell Consultiu Regional del Mediterrani (RAC MED), que ha tingut lloc a Split (Croàcia).
 
Ciuraneta hi ha assistit acompanyant el sector, per tal de defensar les pesqueres catalanes i, entre els temes tractats, destaquen la tonyina, els descarts, i la flota costera litoral.
 
El RAC MED és un òrgan consultiu de la Comissió Europea (CE), regulat en la Política Pesquera Comuna (PPC),  que aporta el coneixement i l’experiència dels membres en la formulació i aplicació de mesures de gestió de les pesqueries del Mediterrani.
 
Aquest òrgan es compon de dos terços de representants del sector de la pesca (confraries de pescadors i federacions, armadors, organitzacions de productors, industria de la pesca, etcètera) dels vuit estats membres del Mediterrani  (Itàlia, França, l’Estat espanyol, Eslovènia, Grècia, Malta, Croàcia, i Xipre). El terç restant el formen altres grups amb interessos afectats per la política pesquera comuna, com ara organitzacions mediambientals, productors d'aqüicultura, consumidors, i pescadors recreatius. Les administracions pesqueres participen com a observadors actius.
 
Entre les funcions del RAC MED destaquen: presentar recomanacions i suggeriments sobre qüestions relacionades amb la gestió de la pesca i els aspectes socioeconòmics i de conservació de la pesca i l'aqüicultura a la Comissió i a l'Estat membre, informar dels problemes relacionats amb la gestió i els aspectes socioeconòmics i de conservació de la pesca al Mediterrani, i contribuir, en estreta cooperació amb els científics, a la recollida, subministrament i anàlisi de les dades necessàries per al desenvolupament de mesures de conservació.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Fitxers adjunts

Imatge de Jordi Ciuraneta en la reunió.

Imatge de Jordi Ciuraneta en la reunió.
JPG | 1810