·         El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assistit a la gala de lliurament dels Premis Vinari 2014, en què ha fet entrega del guardó Gran Vinari d’Or
·         El Govern ha inclòs enguany els Premis Vinari en l’agenda oficial dels actes del Tricentenari
·         Homs encoratja tothom a consumir vins catalans
premis vinari
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assistit aquesta nit al lliurament dels Premis Vinari 2014, que s’han celebrat a l’Auditori de Vilafranca del Penedès. El conseller ha fet entrega del Premi Gran Vinari d’Or 2014 al Vi Mil·lenium 2011, del Celler Xavier Clua i DO Terra Alta, en una gala retransmesa en directe per la Xarxa Televisió.
 
Els Premis Vinari, que enguany arriben a la seva segona edició, es proposen reconèixer la tasca dels viticultors i elaboradors catalans, donar a conèixer i potenciar els vins que s'elaboren a Catalunya i orientar el consumidor sobre el producte local de qualitat.
 
En aquest sentit, el conseller Homs ha encoratjat tothom a consumir vins catalans per enfortir-ne la creixent quota de mercat a Catalunya, encara molt baixa. “Jo sempre recomano, tot i que es fa poc, que quan anem a un restaurant demanem vins catalans. És de sentit comú”, ha considerat el conseller.
 
Enguany, el Govern ha inclòs els Premis Vinari en l’agenda d’actes oficial del Tricentenari, concretament en l’eix d’economia. Ho ha fet amb la vista posada en l’objectiu de donar suport als vins catalans i així contribuir al manteniment de la indústria i del territori  i tenint en compte el valor simbòlic del vi a Catalunya, la seva història i la seva projecció de futur.
 
El conseller Homs ha destacat, d’acord amb això,  que el vi és un “símbol d’identitat” de Catalunya que “conté els ingredients de la feina ben feta i l’esforç” que defineixen el país.
 
A més del guardó Gran Vinari d’Or, els Premis inclouen també els reconeixements Premi Vermuts; Premi Rosat; Premis Blancs; Premi Monvínic; Premi Vins dolços, rancis i de postres; Premis Escumosos Rosats i Joves; Premis Escumosos Reserva i Premis Vinari Negres.
 
A la cerimònia de lliurament també hi han assistit, entre d’altres,  l'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull; el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella; el director de l’INCAVI, Jordi Bort, i el director dels Premis, Joan Nebot, així com els presidents de les Denominacions d'Origen catalanes. L'acte ha estat conduït pel periodista Xavier Graset.

2  

Fitxers adjunts

Foto de grup dels guardonats. Autor: Jordi Borràs

Foto de grup dels guardonats. Autor: Jordi Borràs
JPG | 2013

Lliurament Gran Vinari d'Or. Autor: Jordi Borràs

Lliurament Gran Vinari d'Or. Autor: Jordi Borràs
JPG | 3776