L'Observatori del Paisatge de Catalunya impulsa un seminari internacional sobre els paisatges vinculats a l'aigua

query_builder   14 octubre 2014 12:09

event_note Nota de premsa

L'Observatori del Paisatge de Catalunya impulsa un seminari internacional sobre els paisatges vinculats a l'aigua

Imatge
  • La jornada reflexionarà el paper de l’aigua com a agent transformador del paisatges, la conservació del patrimoni lligat a aquest element i els seus possibles usos.
L’Observatori del Paisatge de Catalunya organitza, durant els propers 16 i 17 de setembre, el seminari internacional Paisatge, patrimoni i aigua. La memòria del territori, al Museu del Ter de Manlleu. El seminari comptarà amb la presència d’experts internacionals vinculats a l’estudi del territori i la hidrologia, a més de representants de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i de l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA).
 
Les jornades parteixen de la base que l’aigua ha estat, tradicionalment, un dels principals elements articuladors del paisatge i generadora de patrimoni històric. El seminari es distribuirà en tres blocs, el primer dedicat al paisatge, l’aigua i la planificació; el segon al paisatge fluvial en l’art i el cinema, i el tercer al patrimoni i usos del paisatge fluvial.
 
Entre els temes que es debatran figura la influència de les estructures hidroelèctriques en la transformació del paisatge pirinenc, els casos d’Holanda, Padània i del riu Ter, els paisatges agraris i el pla d’usos dels embassaments de l’ACA. El debat finalitzarà amb una sortida sobre el terreny, a càrrec del Museu del Ter, en relació amb el paisatge fluvial i el patrimoni industrial.
 

2  

Fitxers adjunts

Imatge

Imatge
JPG | 306

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 846

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined