El Govern aprova la signatura d'un conveni amb l'Alguer per fer una enquesta sobre l'ús social del català en aquest territori

query_builder   14 octubre 2014 17:57

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la signatura d'un conveni amb l'Alguer per fer una enquesta sobre l'ús social del català en aquest territori

El Govern ha aprovat la subscripció del conveni de col·laboració entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Municipi de l’Alguer per dur a terme una enquesta sobre l’ús social de la llengua catalana a l’Alguer. El conveni estableix els termes de cooperació metodològica, l’intercanvi d’informació i els acords tècnics i pressupostaris necessaris entre el Municipi de l’Alguer i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per realitzar l’enquesta garantint al màxim la comparabilitat amb els resultats d’estudis anteriors al mateix territori.
 
Ambdues parts es comprometen a intercanviar informació de manera ràpida i eficaç per tal de fer efectius els aspectes següents: 
  • Acordar les grans línies del projecte tècnic de recerca.
  • Elaborar la versió definitiva del qüestionari
  • Impartir els cursos formatius a l’equip d’enquestadors.
  • Realitzar coordinadament el seguiment i la supervisió de les diferents fases de realització del treball de camp
  • Acordar el pla de tabulació dels resultats sintètics.
  • Difondre els resultats obtinguts, acordant les vies de difusió i comunicació dels resultats.
Pel que fa als compromisos econòmics del projecte, el Municipi de l’Alguer assumeix amb els seus propis recursos ordinaris el suport logístic per a la realització de tasques de recollida de dades i del treball de camp. La Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, per la seva part, aporta 10.000 euros en concepte de despeses del treball de camp.
 
El desenvolupament i l’execució del treball de camp de l’enquesta sobre usos lingüístics a l’Alguer es durà a terme dins del 2014. Aquest conveni és el primer pas per fer realitat la voluntat ja anunciada pel Departament de Cultura que l’Enquesta d’Usos Lingüístics passi a fer-se a tots els territoris de parla catalana per tal de disposar d’informació global de la situació del català.
undefined
undefined
undefined
undefined