El Departament de Cultura convoca el segon concurs de 'booktrailers', adreçat a joves de 14 a 18 anys

query_builder   20 octubre 2014 13:42

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura convoca el segon concurs de 'booktrailers', adreçat a joves de 14 a 18 anys

Es premiaran 4 categories: el millor ‘booktrailer’, el millor guió, el més creatiu i el més votat pel públic
Booktrailers
El Departament de Cultura, amb la col·laboració de l’empresa Bookmovies i el suport de del Gremi de Llibreters de Catalunya, convoca la segona edició del concurs de booktrailers, adreçat als joves de 14 a 18 anys. Un booktrailer és un vídeo publicitari curt que presenta un llibre per captar l’interès de lector. Els participants al concurs han de presentar un booktrailer d’una durada màxima de 90 segons, que mostri breument l’atmosfera d’un llibre, sense exposar-ne la trama completa ni el desenllaç, de manera que suggereixi i generi interès del lector per llegir-lo.
 
El termini de presentació de propostes ja s’ha obert i finalitzarà el 12 de novembre de 2014. Poden participar-hi equips de 2 a 4 persones, que poden fer ús de qualsevol tècnica audiovisual, com ara rodar amb actors o bé fer videoanimacions. Es valorarà que el vídeo sigui curt, impactant i de qualitat. Es premiaran 4 categories: el millor booktrailer, el millor guió, el més creatiu i també el més votat pel públic. Els premis seran lectors d’e-books, lots de llibres, motxilles i entrades per a la Filmoteca de Catalunya. El lliurament dels premis es realitzarà en un acte públic a Barcelona, el dia 28 de novembre a la Filmoteca de Catalunya. 
 
El concurs, impulsat a través del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, busca promoure la lectura entre els adolescents i els joves, millorar la relació i serveis de les biblioteques públiques envers aquest públic i fomentar el desenvolupament d’habilitats digitals, creatives i de col·laboració dels joves lectors.
 
En aquesta edició es compta amb la col·laboració de La Filmoteca de Catalunya, el Consell del llibre Infantil i Juvenil (Clijcat), el diari el Periódico, l’empresa Munich, Adolescents.cat i 9 editorials: Algar Editorial, Cruïlla, Destino, Edebé, Everest, La Galera, Maeva, Montena i Roca Editorial i té com a partners Videolean, Webbambu i Spread.
 
A la primera edició del concurs s'hi van presentar 45 equips de joves i 134 concursants, que van realitzar booktrailers de 43 llibres diferents, representant a 24 biblioteques de tot el territori català.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined