El Departament de Cultura inicia el procés d'implementació del servei d'audioguies als equipaments patrimonials

query_builder   21 octubre 2014 10:02

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura inicia el procés d'implementació del servei d'audioguies als equipaments patrimonials

  • El nou servei millorarà l’experiència de la visita i incrementarà el grau de satisfacció dels usuaris del patrimoni cultural català
 
  • El servei d'audioguies estarà inclòs en el preu de l’entrada i s’oferirà gratuïtament a tots els visitants individuals
El Departament de Cultura, a través de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, inicia el procés d’implementació del servei d’audioguies en els diversos equipaments patrimonials que gestiona. Aquesta actuació forma part de la línia estratègica del Departament en matèria de patrimoni cultural que té per objectiu incrementar el grau de satisfacció dels usuaris.
 
La implementació del nou servei d’audioguies es fa en diverses fases. La primera s’ha iniciat aquest mes d’octubre amb la licitació del contracte del servei d’audioguies per als jaciments d’Empúries i Ullastret. Aquest servei es posarà en funcionament el mes de gener de 2015, i en els següents mesos s’implementarà progressivament a la resta d’equipaments patrimonials del Departament de Cultura.
 
Els requisits tècnics dels aparells d’audioguia incorporen un mínim de quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) i estan pensats perquè tothom els pugui fer servir, independentment de les seves discapacitats físiques o sensorials.
 
Aquest nou element interpretatiu respon a una demanda històrica, ja que satisfà les necessitats més bàsiques tant dels equipaments, en tant que s’amplia l’oferta de serveis i es millora l’experiència de la visita, així com les dels visitants. S’oferiran inclosos en el preu de l’entrada, de manera que tots els visitants individuals dels monuments, jaciments i museus de la Generalitat de Catalunya podran gaudir d’aquest nou servei gratuïtament.
 
Amb un relat actualitzat, atractiu i lúdic, els continguts de les audioguies s’orienten a fer més comprensibles els espais de visita i a potenciar l’emoció que genera. L’objectiu és fer reviure la història i ajudar a connectar al visitant no especialitzat amb l’esperit d’aquell escenari històric, tot transmetent-li la seva significació.
 
 
Primera fase del procés d’implementació
 
Empúries
Porta d’entrada de la cultura grega i romana a la península Ibèrica, Empúries és un jaciment únic i excepcional per conèixer aquest passat. Hi conviuen les restes d’una ciutat grega -l’enclavament colonial d’Empòrion- amb les d’una ciutat romana, l’antiga Emporiae, creada a inicis del segle I aC sobre les estructures d’un campament militar romà instal·lat durant el segle anterior.
Empúries constitueix un lloc privilegiat, ubicat al municipi de l’Escala, al sud de la badia de Roses, qualificada per l UNESCO com una de les boniques del món. Durant el 2013, va rebre un total de 142.768 visitants.
 
Ullastret
Al bell mig del Baix Empordà, la ciutat ibèrica d’Ullastret està considerada la més gran descoberta fins ara a Catalunya d’aquest període. Travessar la seva fastuosa muralla permet passejar pels carrers, les cases i els temples del que fou la capital de la tribu ibèrica que els autors antics van anomenar indigets.
Des del jaciment es poden gaudir d'unes vistes panoràmiques úniques del paisatge del Baix Empordà i gaudir de la Costa Brava en una de les millors platges de Catalunya, Castell de Palamós. Durant el 2013 va rebre 28.886 visitants.
 
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined