Altres acords del Govern

Altres acords del Govern

query_builder   21 octubre 2014 14:56

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

El Govern prorroga el conveni amb l’Estat per a la implantació d’un model integrat d’atenció al ciutadà
 
El Govern ha acordat prorrogar el conveni signat entre la Generalitat de Catalunya i l’Estat al juliol del 2007 per al desenvolupament d’una xarxa d’espais comuna d’atenció a la ciutadania.
 
A aquest conveni s’hi han adherit, en la modalitat d’oficina de contacte, un total de 120 ajuntaments, 21 consells comarcals i una mancomunitat intermunicipal, la qual cosa ha permès que els ciutadans puguin presentar als registres dels ens locals adherits, sol·licituds, escrits o comunicacions adreçades a l’Administració General de l’Estat i a l’Administració de la Generalitat de Catalunya.
 
L’acord estableix tres tipus d’oficines integrades d’atenció a la ciutadania: les oficines de Contacte per la recepció, registre i remissió de comunicacions; les oficines d’Informació on, a més dels serveis prestats per les oficines de contacte, on es pot rebre també atenció i orientació personalitzada sobre els serveis públics i informacions més rellevants de les administracions intervinents; i les oficines de Gestió, que a més de prestar els dels dos tipus d’oficines anteriors, també procediments i tràmits de competència de les diferents administracions intervinents.
 
L’adhesió de diversos ens locals a aquest Conveni marc ha posat a disposició de la ciutadania una xarxa d’oficines de registre més àmplia arreu del territori de Catalunya per a la seva relació amb les administracions públiques.
 
Govern incorpora els marcadors biològics i l’evolució dels pacients amb sida als sistema de notificació de malalties de declaració obligatòria
 
El Govern ha incorporat l’obligació de complementar la notificació de declaració obligatòria del diagnòstic de la sida amb dades complementàries sobre l’evolució del pacient i amb la informació d’altres marcadors biològics i variables clíniques. La declaració d’aquesta informació s’ha de realitzar com a mínim una vegada a l’any de forma telemàtica.
 
La sida és una de les malalties de declaració obligatòria que queda regulada pel Decret 67/2010, del 25 de maig, sobre el sistema de notificació de malalties de declaració obligatòria i brots epidèmics al Departament de Salut.
 
Amb aquest nou acord de Govern es reforça la política sanitària nacional en la prevenció i el control del virus de la sida ja que, a més de conèixer el nombre de diagnòstics que es produeixen a Catalunya, s’introdueixen noves variables clíniques i marcadors biològics als sistemes de vigilància epidemiològica que contribueixen a un grau més alt de coneixement sobre aquesta patologia.
 
Entre d’altres variables s’incorpora l’obligació d’informar sobre les característiques biològiques del VIH (subtipus i resistències), els tractaments antiretrovirals i les hepatitis víriques. Totes les dades s’han de recollir desagregades per sexe. Una vegada a lany com a mínim s’han de transmetre de forma telemàtica seguint els protocols i els circuits establerts pel Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i la Sida de Catalunya (CEEISCAT) en el marc del Sistema de Notificació de Malalties de Declaració Obligatòria de l´Agència de Salut Pública de Catalunya.
 
La incorporació d’aquestes dades segueix les línies d’actuacions del Pla d’acció de la Sida de Catalunya i del Pla de Salut 2011-2015 que ja incloïen aquests tipus de marcadors. A més a més, Catalunya s’alinea amb la Declaració de Dublín a la qual ja es va adherir l’any 2004.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined