El Govern concentra en una única plataforma digital les diferents ofertes de formació professional de Catalunya

El Govern concentra en una única plataforma digital les diferents ofertes de formació professional de Catalunya

query_builder   21 octubre 2014 15:08

event_note Nota de premsa

El Govern concentra en una única plataforma digital les diferents ofertes de formació professional de Catalunya

 
  • El nou espai Catalunya Professional (www.gencat.cat/fp) dóna resposta a una de les previsions del Projecte de llei de formació professional, amb l’objectiu d’oferir una millor i més integrada orientació i informació
  • S’unifica l’oferta d’FP inicial, ocupacional i contínua dels Departaments d'Ensenyament i d’Empresa i Ocupació
 
 
El Govern ha presentat Catalunya Professional (www.gencat.cat/fp), un portal informàtic que aplega les diferents ofertes de formació professional de Catalunya. Aquesta plataforma digital és resultat de la coordinació dels Departaments d’Ensenyament i d’Empresa i Ocupació per incloure en un únic espai una informació que fins ara estava segmentada en funció de les competències de les dues conselleries.
 
El nou web Catalunya Professional reuneix les diferents opcions de formació professional existents a Catalunya i que ofereixen els dos departaments: l’FP inicial, l’FP contínua i l’FP ocupacional.
 
L’objectiu de Catalunya Professional és dotar els ciutadans d’una eina que faciliti la cerca de forma àgil i ràpida, i en funció dels criteris i interessos de les persones. Així, en el web l’usuari pot buscar segons la família professional que necessiti, acotant criteris com ara el territorial –comarca i municipi-, el tipus de formació –contínua, ocupacional, de grau mitjà o de grau superior-, la durada dels cursos, la data d’inici dels cursos o la modalitat –presencial, en línia, a distància o mixta-.
 
Així, es vol millorar l’accés a la informació sobre l’oferta de les diferents opcions de formació professional per tal de facilitar en darrera instància la formació de les persones al llarg de la vida i la seva posterior inserció en el món laboral. La pàgina web s’anirà actualitzant de forma periòdica per tal de disposar de la informació més actual per als usuaris.
 
Els destinataris de la plataforma digital són tant els ciutadans que volen accedir a l’FP inicial del sistema educatiu com els que volen optar a la formació professional per a l’ocupació. Així, hi podran trobar resposta tant els joves que volen formar-se en una professió per accedir al món laboral com els ciutadans en situació d’atur i les persones ocupades que vulguin millorar la seva formació.
 
D’aquesta manera, el Govern dóna compliment a un dels aspectes previstos en el Projecte de Llei de Formació Professional, que actualment està al Parlament de Catalunya, amb l’objectiu d’oferir una millor i més integrada orientació i informació.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined