·        Es tracta de l’Autodiagnosi financera on-line, una eina àgil que en pocs minuts proporciona a l’empresa el seu estat de comptes i el compara amb altres empreses de la mateixa mida i sector.
 
·        La pime obté una fotografia de la seva rendibilitat, productivitat i solvència, a banda d’una comparació creuada amb més de 80.000 empreses.
 
·        A més, per millorar la gestió financera, ACCIÓ i PIMEC han posat a disposició de les pimes el programa Diagnosi i acompanyament financers, que ha realitzat durant el 2014 més de 550 diagnosis i ha mobilitzat 9,2M€.
 
Barcelona, 23 d’octubre de 2014. – La Generalitat de Catalunya -a través d’ACCIÓ- i PIMEC han desenvolupat una eina pionera on-line que permet a les pimes catalanes analitzar el seu estat financer i posicionar-lo en relació amb altres empreses del mateix sector. L’Autodiagnosi financera on-line (http://accio.gencat.cat/autodiagnosi-financera) és un instrument àgil i ràpid que en pocs minuts proporciona a l’empresa una anàlisi objectiva de l’estat dels seus comptes.
 
Després d’introduir xifres dels estats financers, la pime obté una fotografia instantània de la seva rendibilitat, productivitat i solvència. A més, la nova eina també proporciona una comparativa creuada amb les més de 80.000 empreses que analitza anualment l’Observatori de la Pimec, per tal de conèixer quina és la seva posició en relació a altres empreses del mateix sector i dimensió.
 
Així, l’empresa podrà comparar indicadors com el percentatge d’empreses exportadores del seu sector i mida, la productivitat, la liquiditat, les despeses de personal o l’endeutament respecte a altres empreses competidores.
 
Programa de Diagnosi i acompanyament financers
A partir de la informació que s’obté, les pimes que vulguin aprofundir en la millora de la gestió financera tenen a la seva disposició el programa Diagnosi i acompanyament financers, organitzat per ACCIÓ conjuntament amb PIMEC i altres entitats de Catalunya. El programa avalua les potencialitats i mancances financeres de cada companyia i ofereix un seguit de possibles actuacions de millora.
 
El programa també inclou un acompanyament personalitzat per part d’un financer expert que ajudarà l’empresa a posar en marxa el pla d’actuacions i l’acompanyarà a les entitats financeres. Durant el 2014, s’han dut a terme més de 550 diagnosis en pimes catalanes que han permès mobilitzar finançament per valor de 9,2M€.