imatge del simulacre

El Centre Corporatiu de l'ICS realitza un simulacre de desallotjament per un avís de bomba

query_builder   22 octubre 2014 13:52

event_note Nota de premsa

El Centre Corporatiu de l'ICS realitza un simulacre de desallotjament per un avís de bomba

Imatges del simulacre
  • L’exercici constitueix una pràctica necessària per avaluar el temps de reacció dels plans de protecció
  • En l’actuació han col·laborat els Mossos d’Esquadra i Protecció Civil de la Generalitat
 
L’Institut Català de la Salut (ICS), la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) i els Mossos d’Esquadra  han realitzat un simulacre de desallotjament del Centre Corporatiu de l’ICS per un avís de bomba a la planta baixa de l’edifici. Es tracta d’un exercici de comprovació de les actuacions protocol·litzades del Pla d’autoprotecció (PAU) preparat per respondre davant d’una situació d’aquest tipus. També avalua la coordinació entre el Servei de Prevenció de Riscos del Centre Corporatiu i els Mossos d’Esquadra, els tècnics especialistes en desactivació d’artefactes explosiu (TEDAX) i Protecció Civil.
 
El simulacre ha començat a les 12h arran d’una trucada d’avís que informava sobre l’existència d’un paquet bomba dins una bossa a la planta baixa de l’edifici corporatiu. A partir d’aquí, el personal de l’ICS ha seguit el protocol establert després de la recepció de l’avís: ha trucat al telèfon d’emergències 112, al Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat i als responsables interns d’intervenció i evacuació. Paral·lelament, s’ha restringit el pas per davant de la bossa on suposadament hi havia la bomba i no s’ha permès l’entrada a l’edifici. Un cop els Mossos d’Esquadra han confirmat presencialment l’avís i l’existència de la bossa han avisat els equips especials (TEDAX i la Unitat Canina) i s’ha donat l’ordre d’evacuar l’edifici.
 
Per activar l’evacuació ha sonat la sirena. Tots els treballadors s’han dirigit al punt de reunió establert per a aquest tipus de situacions d’emergència. Un cop fetes les comprovacions pertinents que no hi havia ningú a l’edifici han entrat els TEDAX amb la Unitat canina i han fet una simulació d’avaluació de la bossa. En finalitzar la inspecció, els Mossos han declarat la fi de l’emergència.
 
Els objectius d’aquest simulacre són comprovar el funcionament de les comunicacions internes en cas d’emergència i, en concret, per un avís de bomba. I, a més, controlar els temps de l’evacuació i observar els aspectes que no s’hagin valorat prèviament en el pla d’emergència i possibles anomalies detectades en els protocols d’actuació.
 
Anualment l’ICS du a terme accions d’aquest tipus i forma el personal amb cursos específics per donar una resposta adequada a situacions d’emergència.
 
En total, en el simulacre hi han participat una desena d'efectius de Mossos d’Esquadra, Protecció Civil de la Generalitat i unes 400 persones entre treballadors i visitants del Centre Corporatiu de l’ICS.

3  

Imatges

Imatge 1 del simulacre

Imatge 1 del simulacre 161

Imatge 2 del simulacre

Imatge 2 del simulacre 101

Imatge 3 del simulacre

Imatge 3 del simulacre 93

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined