Catalunya és sòcia d’aquest projecte europeu que engloba 13 regions i associacions regionals capdavanteres en matèria de gestió de residus

 
El director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, ha participat a Sofia (Bulgària) en l'esdeveniment regional del Projecte R4R, Regions per al Reciclatge. Aquest és un projecte europeu de 3 anys (2012-2014) per crear un marc comú entre diferents regions europees per a l’observació de dades de residus i indicadors comuns que permetin la comparació de resultats de recollida selectiva i reciclatge. En concret, pretén identificar els instruments locals i regionals més eficients que permeten optimitzar el reciclatge dels residus municipals i desenvolupar una eina en línia per ajudar les ciutats i regions sòcies del projecte a comparar les seves actuacions reciclatge seguint una metodologia comuna.
 
Les regions i institucions sòcies del projecte, a més de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) són: ORDIF (Ile de France) , França; Associació de Ciutats i Regions (ACR+); OVAM, Bèlgica; Gestió de Residus Odense, Dinamarca; Ajuntament de Lisboa, Portugal; Efxini Poli, (Xarxa grega de municipis), Grècia; Southern Waste Region, Irlanda; Govern de l’Estat federal de Styria, Àustria; Ciutat de Talinn, Estònia; Municipalitat de Sofia, Bulgària; Ciutat de Zagreb, Croàcia; Consell del Comtat d’Ilfov, Romania.
 
Tost ha pres part en la conferència final de l’esdeveniment, que s’ha centrat en la millora de les estratègies de reciclatge com a part de l’economia circular. En aquest sentit, i seguint la línia de les directives europees de residus, la nova planificació a Catalunya fa especial èmfasi en el concepte de residu-recurs, essent la valorització, tant material com energètica, una de les opcions importants de gestió. Aquestes estratègies, per a Tost, han de fer disminuir de forma clara l’abocament de residus.

1  

Fitxers adjunts

Notes de premsa

Notes de premsa
PDF | 34